az daha boşu boşuna triger değiştiriyordum..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onkyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onkyo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
evet daha önce konu açmıştım, triger ile ilgili hatırlarsınız !

aracımdan bir kaç aydır sağ kısımdan gelen bi hışırtı vardı, gaza basınca eski renault 12 ler gibi motordan bir ses geliyor beni ayar ediyordu.
resmen bozuk bir bilye sürtünme sesi gibi bir ses geliyordu.

bana yakın olan bir motor tamircisi arkadaşım vardır yine arkadaşımızdır dedim ona götürüp sesi dinlettim!

oda geçiştirerek, bana her ne kadar öyle gelmesede "triger gergi bilyalarından geliyor yaa! çin malı set takmışlardır triger set halinde değişecek yoksa olmaz dedi"

haliyle bende bir kaç gündür triger araştırmasına girdim derken..
sonuçta ustalar ne derse bizde onlara inanmak zorunda kalıyoruz

bu sabah kalkıp triger setini alıp değiştmek için gidecektim ki!
aklıma bana önceki sahibinin verdiği evraklar geldi! ve evraklarda triger setinin geçen yıl 2. ayda değiştiğini gördüm.. (17 bin km önce)
içim biraz rahatladı ama ses halen geliyordu? önemli olan buydu

(trigerin parçalarının nereden alındığı nerede değiştiği yılan hikayesi gibi ama hepsini bir ajan gibi araştırdım buldum neyseki orjinal seti takmışlar..)

neyseki motosiklet geçmişim sağlam olduğu için gelen seslere ve motor parçalarını çok dikkatli ve bilgiliyimdir.

maslak gsi opel servisin yolunu tuttum, daha öncede gitmiş emmnun kalmıştım opelparcaci.com yönlendirdiği bir servisti

orada ustlar dinlediler ve sesin v kayış gergi bilyasından geldiğini söylediler ve derin bir oh çektim! :rolleyes:

hemen sökülüp bilya değilşti, boğaz kelebeği sökülüp temizlendi (baya kararmış kurum bağlamıştı)
dreksinyon mafsalı söküldü ayarı yapıldı bozuk yollarda gelen o iğrenç ses gitti! tech2 cihaza bağlanıp kontrol edildi.

musa usta sağolsun ellerine sağlık, leb demeden çorum'u anlayan genç yetenekli ustalardan.

hekese ve özellikle opel gsi servis çalışanları, opelparcaci ya teşekkür ederim.

V kayısının gergisi benimde basımda var. motor sogukken fln hafif bi ses yapıyor. en kötüsüde klimayı acmaya kalkarsam epey bi ses cıkarıyor. v kayısının gergisi ne kadar acaba?

geçmiş olsun usta farkı her zaman ortaya çıkıyor işte. edireksiyon mafsalından nasıl bir ses geliyordu hocam. bende de bozuk yollarda geliyor direksiyondan ses metallerin birbirne vurma sesi. freaze dişlisinden mi mafsaldan mı bilmiyorum kronik diye götürmedim açıkcası sadece yetkili serviste mafsalın vidası sıkılmıştı ama değişen bir şey olmadı.

geçmiş olsun usta farkı her zaman ortaya çıkıyor işte. edireksiyon mafsalından nasıl bir ses geliyordu hocam. bende de bozuk yollarda geliyor direksiyondan ses metallerin birbirne vurma sesi. freaze dişlisinden mi mafsaldan mı bilmiyorum kronik diye götürmedim açıkcası sadece yetkili serviste mafsalın vidası sıkılmıştı ama değişen bir şey olmadı.

ses tam olarak pedalların üstündeki mafsal kısmından geliyordu oradaki mafsal sökülüp boşluğu alındı ses mes kalmadı

sizde bir baktırın derim

Doğru Servis = Doğru teşhis = Ucuz, kesip biçmeden tamirat

Geri