Aydınlatmayan Xenon

gokhan.gungor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ağu 2007
Mesajlar
44
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Merhaba,
Aracımda orjinal Xenon farlar var. Daha önce normal farları olan bir araç kullanıyordum. Xenon iyi aydınlatmıyor gibi geldi bana. Normalde böyle midir yoksa bende bir sorun mu var?
 
benimde aracım seninkiyle aynı belli bi süre sonra ampüller iyi aydınlatmamaya başlıyo ve sönüyo.ben serviste değiştirdim tek ampül gm 256ytl ,sıemens 180ytl ben siemens taktırdım.malesef ampülleri değiştirmen lazım.
 
:(
ilk masrafımız bu olacak demekki.
siemensi nereden temin ettiniz?
 
Marka olarak aramayın hata edersiniz. XENON lambalarda öncelikle KELVIN derecesine dikkat etmeniz gerekiyor. Araba üzerindeki orjinal PHILIPS ampuller 85123 model - 4300K'lık ampuller ancak bu ampuller çok zor bulunuyor.
Yurtdışındaki sitelerde orjinal PHILIPS ampullerin çiftini 100 dolar civarına satıyorlar, Türkiye'de ise çok değişken.

Amerika'dan getirtip değiştirdim ben, ışık şiddeti bir hayli arttı. Tavsiye ederim, Türkiye'de çok daha fazla para vermeyin. www.hidplanet.com

Tam parlak beyaz aydınlatma istiyorsanız 5000K civarı ampul bakın.
OPEL 2.0 CDX'lerin uyumlu ampul modeli D2S bu arada.
 
:(
ilk masrafımız bu olacak demekki.
siemensi nereden temin ettiniz?
ankara'da gm'den daha fazla bulunuyor ama manisa hakkında bi bilgim yok.özel servise gitmeden bi yetkili servise sor kaça yaparlar bi fiyat al.çok fazla fiyat farkedeceğini sanmıyorum.izmir'dede yaptırabilirsin.egem'e falan bi sor istersen orası sana uymazsa gaziemirde tamirane diye özel servis var opaz'ın yanında yol üzerinde bide oraya sor.ama kesinlikle pazarlık et.ilk başta yüksek söyliyebiliyolar:)
 
:(
ilk masrafımız bu olacak demekki.
siemensi nereden temin ettiniz?
inşallah tek masrafında bu olur çünkü üzülerek belirteyim parçaları pahalı.bende de aynısından var inanılmaz masraf yaptı.bi gün pompa arıza yapıyo bi gün egzantirik devir sensörü arıza yapıyo bi gün kalorifer musluğu arıza yapıyo bi gün abs beyni arıza yapıyo ve bu bi günler burda sayamayacağım kadar çok.fakat yinede çok seviyorum keratayı:)
 
Vectra CDX Far sorunu

MErhaba,
Bende de 2001 model Vectra CDX var.
Araçtaki Xenon farlar kesinlikle FAR FALAN DEĞİL. Sis farları bile daha çok aydınlatıyor. Servise götürüyorum, "abi hiç bi sorun yok farlar sağlam" diyorlar.
Geceleri resmen kör kör gidiyorum. Gece uzun yola çıkmaya bile çekiniyorum. Başka marka Xenon farlı aracım da var, o öyle değil. Eski arabam da Polo'ydu, farlar canavar gibiydi, xenon falan da değildi.

Ne yapmam gerekiyor?
 
farların içi kirli olabilir!halojenleri(farın içindeki aynalar) bozulmuşta olabilir!
 
Vectra B'lerin mercekleri zaten oldukça küçük, üstüne üstlük zamanla mercekte kirlenmeye başlayınca görüşte azalmaya başlıyor.
 
Geri
Üst