Aydınlatma projelerim

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Ankara'dan bir arkadaşımızın haricen Depo marka alarak bir arkadaşına yaptırdığı ama bariz kusurlar ile kullanmadığı farlara tamirat ve yeniden montaj çalışmasın Rabbimin izni ile geçen yıl başlarında yapmıştım.Paylaşım bu güne imiş.

Mercek montajı sadece japon yapıştıcırıcı ve karbonat karışımı ve arka ampul kısmınada bolca sisyah ucuz tip silikon kullanılarak monte edilmiş.Mercekler ise tamamen her yöne kayık şekilde sabitlenmiş.


Yeni tip Hella bi-xenon mercek kullanılmıştı aynen kullanıldı.Mercek kapagı kromu epey srunluydu ve Eski tip Mercedes mercek kapagı.Daha zarif ve yakışan bir kapak ile değişim yapıldı.

Farlar depo marka olunca elimde depo marka çizgi alabileceğim bir tas olmadığı için orijinal Focus far tasından çizgi alarak mecburi montajı yaptım.Arkadaşımızada bu kusuru bildirdim.Aynı tip far tası bulabilirsek bilahire onarımı karşılıksız yapacağımıda bildirdim.Hali ile çizgide istemeden de olsa kusurumuz oldu.Duvar resmi mevcut değil.
Farlar orijinal kendi ısıtılıp yumuşayan silikon olmasına ragmen ciddi nemlenme yapıyor,arkadaşımızın kendi uğraşlarında silikonlar temizlenerek her çeşit silikon denemesine ragmen nem sorununu gideremedi.Sonra sanırım rayına oturdu ama çok uğraştı.

Hatalı montajdan bir kaç kare.Farları açmadan resim çektim diye hatırlıyorum ama bulamadım.

ZO05igR.jpg


223gqyg.jpg


nWCZ9gi.jpg


hyIORQt.jpg


Oem mercek tasından alınan çizgi ile mercek montajının vidalama ve destek silikonu ile montajı yapıldıktan sonra mercek şapkaları ile durum. Mercek şapkası 2 ayrı parçanın birlşiminden oluşuyor ve krom boya ile boyandı.


xNwYBuU.jpg


Farlar kapatıldıktan sonra.

tbhsPxI.jpg


UX3nuAZ.jpg


00Z9ryn.jpg


İstanbul'dan bir arkadaşımızın Seat Leon Mk1 aracına Depo yedek far alınarak yeni tip Hella bi-xenon mercek,Gen5 balast,4300k Osram kullanılarak ve uzun hüzme kısmınada 6 lı 35 derece grup lens kullanılarak gündüz farı montajını Rabbimin izni ile yapma imkanını epey süren ve bir çok görsel değişimlerin denenmesi ve benim tarafımdan ve arkadaşımızında aynı düşünceleri ile begenilmemesi sonrasında içimize sinen şekilde son halini alan çalışmayı geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet oldu.

Depo farlar güya takım gelmişti ama sağ ve sol Far çizgilerine kadar ayrı çok ayrı versiyonlar halinde çıktı.Sol farda kısa far çizgisi için ampul takılan kısım hatalı çıktı çizgiyi almakta zorlandım.Şansıma ki mercek kılı kılına fara oturduğu için çizgi aşaması sabitlenmesinde zorlanmadım.Zoraki düz olmak zorunda idi. Resim çekmemişim.Sağ farda ise çizgi bu şekilde idi ve işin en garip tarafı uzun hüzme odaklaması çok aşagıda ılması idi.Fena halde fabrikasyon bir hata.Zaten uzun hüzme iptal olacağı için sorun değildi.

DDKtgxd.jpg



Uzun hüzme yerine en son karar kıldığımız 6 lı grup lens takımını ledlerin yeşil tonu fazla görünmesin diye tırtıklı seçerek kullandık.Sogutucu kısmına led montajı sonrası komple siyah zemin yapıldı.

8oADVWS.jpg


Lens grubu çıplak halde tüysüz serçe gibi durunca merceklerde kullandığım mercek şapkasına fena halde güzel oturunca işte bu dedim ve aynen arkadaşımdan da onayı aldıktan sonra sabitleme evresi bitti.

5uWPlst.jpg


vp7tvzK.jpg


Sinyal kısmına yine Mondeo mercek kısmını keserek kullandım ve 4 lü amber led ile oldukça performanslı bir sinyal olarak yerini aldı.Farların kapanmasıyla son görüntüler.

KrHQTgQ.jpg


CAljelK.jpg


X6trzO7.jpg


sLLN7Yj.jpg


Far tasını komple siyah mı yapsaydım diye içimde soru işareti olarak kaldı ama bu hali ile yeni nesil araçlarda ki krom siyah uyumu güzelliğine yakın olduğu için kendimi avutuyorum.

Araç üzerinde resimler gelmedi gelince bilahire ekleyeceğim.




Konya'dan bir arkadaşımızın Polo aracı için edindiği Junyan tip farları için Hella intemo bi-xenon mercek ile değişimi,5000k Osram xenon ampul,Gen5 Hella balast ,flux ledler ile aydınlatması yapılmış gündüz farı kısmının ledleride 1 watt power ledler ile değişimini geçtiğimiz aylarda Rabbimin izni ile bitirmek kısmet olmuştu.

Arkadaşımızın çektiği farların açılmış hali ile bir kaç kare.

ZS7jh0f.jpg


7q9mxA9.jpg


Farda kullanılan H7 hallojen ampul desteği olan mercekler.

NnS35nD.jpg


Hella intemo montajı sonrası.

9mE4I43.jpg


Ledlerin power led değişiminden sonra.

rvZdL88.jpg


Araç üzerinden Gündüz farı ledlerinin yeni hali ile yakın ve uzak mesafeden görünümü.

yP4TbEU.jpg


rFhWmqp.jpg


Duvar çizgileri.

we7jaAt.jpg


pK3Qqjx.jpg
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Cihan sağolasın.Tekrar iyi günlerde kullanmanı diliyorum.Resimler gayet güzel.

Sakarya ilimizden arkadaşımızın Corsa aracı için aldığı junyan farlara kendisi Valeo H7 mercek montajı sonrası aydınlatma yetersiz kalınca ve gündüz farı bölümlerinede kendince mantar led ile çalışma yapmasından sonra hesaplı ve daha kaliteli bir aşamaya geçiş içinyeni tip Valeo bi-xenon,4300k Osram xenon,Gen4 Bosch balast ve gündüz farı kısmına 1 watt power ledler,fazladan deldiği delikleride sinyal amaçlı yarım watt smd ledler kullanılarak sinyal ampulü kısmınada 30mm lens takılıp ledlendirilerek Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda çalışmayı güzel bir sonuç alarak yapmak nasip oldu.

Valeo mercek montajı sonrası.

vjL5sCq.jpg


Ledler ve lensin montaj sonrası.

SZa6FHF.jpg


Sinyal bölümü.

03agG0J.jpg


Gündüz farı bölümü.

laH6V1j.jpg


Duvar çizgileri.

VEOvgtU.jpg


MSTqP7O.jpg


3ZyXqdO.jpg


Bir taraf sinyal yanarken diğer taraf gündüz farı yanarken.

iRC1ctg.jpg


TI5A5Yp.jpg



Ankara'dan arkadaşımızın Mondeo Mk2 aracı için haricen ön camı düz şekilde yaptırılmış,eski tip Hella bi-xenon mercek montajı yapılmış bir far alması ile iyileştirme ve modernize çalışmasını geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet olmuştu.Elimde olmayan özel sorunlar,sağlık sorunu falan derken işlemin arge kısmı çok uzun süren bir çalışma olunca diğer çalışmalarım gibi bunuda gecikmeli şekilde bitirdim.Rabbim bana gösterilen sabırdan dolayı arkadaşımızdan razı olsun.

Farda eski Hella mercek uzunluktan dolayı söküldü ve insiyatif kullanarak yeni tip Hella bi-xenon montajı yapıldı.Servo kontröllü yeni nesil Bosch bi-xenon merceğin perdesi uzun hüzmede sabitlenerek montajı yapıldı.

Alınan farın ilk toplu halini resmetmişim fakat mercek bölümü aynen bu şekilde idi.

iTNzvuT.jpg


Mercek iptalinden sonra elimde haricen bulunan aynı tipin orijinal far tasından ve camından faydalanarak duvar çizgisini işaretledim.sonra.Far tasına mercek için gerekli delikler açıldı.Zımparalandı boyandı mercek montajları yapıldı.

lHIZp7o.jpg


K1FWZR8.jpg


Mercek şapkaları uzun hüzmede kullandım Bosch merceğin orijinal kapakları.Arka kısımlarınıda farklı mercek kapaklarından kesip biçip düzgün halde sabitledikten sonra merceklere sabitledim.

QCRjsTF.jpg


Sade görünüm aynen bu şekilde görünüyor.Tabi son hali böyle değil.

L8vijGJ.jpg


Alınan bu çıkma farda maalesef manuel ayar yerleri iç kısımda tası tutan aparatlarda dahil fena halde laçka olmuş.Tasdaki kısımları oldukça iyileştirdim fakat ayar yerleri için şansım olmadı.Özellikle sağ far ciddi ayar sorunu oldu.Bu far ayar konusunda ciddi sıkıntı oldu ve şimdi mecburen haricen manuel ayar kısımları düzgün olan far aranıyor içi aktarılacak.Farlar toplanıpta ayar yapılırken bu sorunu tespit ettik ama boşta iken vida başları bozuk olsada geniş bir tornavida ile çevriliyordu tabi ve çok zorlamaz dedik.Lakin yanılmışız.

Bu sorundan dolayıda sağ far istemesekte biraz aşagıda kalıyor.Fardan duvar çizgileri.

QpV52fZ.jpg


9UnuEmt.jpg


Farlara ek olarak Bmw U halka,Bmw tip kaş,Power led Bmw oem parça sinyal,Bmw orijinal kaş kenarındaki park ledleri yada adına ne deniyorsa kenar ledi diyeyim gitsin.

Bmw orijinal sinyal led parçasının ilk hali.Aslında bu parçanın iç reflektörüde var fakat elime geçmedi.Ledleri camın iç kısmına sabitledim.Ledler yine Bmw orijinal stoplarında kullanılan yarım watt sinyal ledleri.Renkleri oldukça güzel.

nXuR8Mu.jpg


İlk başta far çerçevesi boyanmamıştı sinyal parçasınıda kroma boyamıştım.

1YEfNWf.jpg


lC5Wuoo.jpg


İlk görünümler böyle idi.U halkada orijinal Audi gündüz ledlerini yeniden sogutucu dizaynı yaparak kullandım.

OC9Zxsz.jpg


2eWK0Ge.jpg


SJBgf6e.jpg


n6b0pIP.jpg


TKK1Uss.jpg


Iovy1Mr.jpg


AjsrT8m.jpg


İşte buda gece görünen hali.U Halka zaten gündüz fazlası ile net görünüyor.Son halinde kaşta fena değil.

4URUdPs.jpg


Sonra arkadaşımız yapılan şeffaf camdaki yapıştırmadan kaynaklı hataları için farları sökmüş.Ledlerin kabloları vesaire falan sökülünce tekraren el atıldı.Bu arada maalesef kaşlardan birisi çatlamış.Yeniden değişimi yapıldı ve kaş ledleri daha güçlü power led ilede değiştirildi.
Çerçevedeki ciddi krom kusurlarıda göze batar halde idi dedik boyayalım ve kromu çıkarırken değiştirdiğpim kaş bu defa orta yerinden çatladı.Saniyesinde nasıl oldu nasıl kırıldı anlamadım bile çıt dedi ayrıldı.Moralim alt üst oldu.Zamanda kalmamıştı dedim Audi gündüz pleksileri ile değişecek başka yolu yok.Değişimi yapıldı.Siyaha boyandı.

Sinyal kısımlarınada Bmw kaş kenarlarındaki 5 li tip park ledlerinin kısmını kestim biçtim ve sinyali alta çekip bu kısım daha dolgun hale getirildi.

Krom çıkınca çerçevenin kendi siyah tabaı ile sinyal bölümünün ve 5 li ledlerin kromlu hali.

W7LzcEH.jpg


Audi kaş ile ve Siyah boyama işleminden sonrasındaki durumlar.

xpIfq9F.jpg


MpHaCb8.jpg


QBojvln.jpg


yFEM204.jpg


Araç üzerinden görünümler.

xa6QAET.jpg


pKMgL3z.jpg


NoA4odc.jpg


BSpnO2f.jpg


dIFItwj.jpg
 
Son düzenleme:

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Ankara'dan arkadaşımızın Focus 3 aracı için mercek montajı yapılmış şekilde aldığı far için ilk başta junyan tip Focus 3 farlarındaki gibi gündüz farı tarzında çalışma yapmaya başlamıştık.Sonra Mondeo Mk2 için yaptığım çalışmanın gece resmini görünce her şey iptal oldu ve bu şekilde bir çalışmaya yöneldik.Oldukça uzun süren bir arge zamanından sonra değişen çalışma boyutunuda ara ara telefon konuşmalarında geliştirdik ve ortaya orijinal Bmw kaş bölümü çerçevesi ile beraber komple aktarımı yapıldı.Uzun hüzme kısmına sürpriz bir kara ile mercek montajı için epey cesaret edemez isemde U halka sevdasına cesaretimi toplayıp tası deldim.Uzun süren özel meselelrimden dolayıda elimde olmadan uzattığım çalışmayı Rabbimin izni ile son derece güzel bir görsel,işlevsellik sonuçları alarak geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet oldu. Arkadaşımızın anlayış ve sabrından dolayı kendisinden Rabbim razı olsun.

Son kaş çalışması için üst kısım kesildi.Orijinal Bmw kaş kısmı aynen sabitlendi.Çok uğraştırmadan montesi oldu.Sadece 2mm kadar fazladan egim olmuş tas birazcık sürtüyor.Çerçeve ilk önce tamamen eski boyadaki ciddi kusurlar nedeniyle güzelce zımparalandı.Çerçevenin kenar kısmındaki güzel şekilli kısım metalik grı tonda boyandı.Krom yapmadım boya kusurları olunca krom çok belli ediyor.

YQ0BIHy.jpg



HiRKCIJ.jpg


Uzun hüzme kısmı oldukça biçimsiz egimlere ve ebatlara sahip olunca mercekte küçük olmak zorunda idi.Mondeo Mk3 farlarının orijinal D2s merceği güzelce kısa hüzme merceği baz alınarak sabitlendi ve perdesi uzun hüzme etkisi yapabilmesi için egilerek etkisi kaldırıldı.Mercek kapagı bambaşka bir sorun oldu.2 haftdan fazl sadece mercek kapagı ile uğraşmak zorunda oldum.Önce orijinal Mondeo merceğin kendi kapagındaki kısım ile bir çalışma yaptım.Fena olmamıştı ama mercek yokmuş gibi görünüm ortaya çıkınca resimdeki parçayı yerlerde sürünürken gördüm.Junyan farların ampul değişim kapagı.Kesildi biçildi etrafı görsel izolesi ile kapanınca sonrasında boyandı.Daha önceden takılmış olan Hella merceğin kapagında epeyce uyumlu olmasıda bonus oldu.

fNlje1D.jpg



VNGNMn6.jpg


Bmw U halka yerleştirildi.U halkada orijinal Audi gündüz farı ledleri kullanıldı.

wSYILoL.jpg


XEq1xU2.jpg


GuOpnXl.jpg


Hangi araçta kullanıldığını bilmediğim parayıda sinyal kısmının egimlerine bire bire oturması ilede sinyal görünümüde farklı boyutta bir görünüm ortaya katınca moraller düzeldi.Sinyal kısmına geçen yıl smd5050 serisi 1 watt amber led olarak sinyallerde kullanmak için almıştım.Stoklarını bitirmiştim.Lakin hüsrana uğradım Anber renk çok koyu tonda idi ve kırmızı olarak görünüyordu.Hiç bir farda kullanmadım yatıp duruyordu.Arkadaşımıza durumu anlattım dedik zaten çok farklı bir çalışma oldu kullanalım kararı ile ledlerin sogutma dizaynı falan yerleşimide yapıldı.

Uwbbdcw.jpg


7bXz9Qq.jpg


pzwrmrP.jpg


tLJd9oV.jpg


Hatamı değilmi hala karar veremedim ama ledlerin beyazımsı hali görünmesin diye siyaha boyadım buda koyu amber yanan tonu biraz daha kırmızıya çekmesine yol açtı.Artık kırmızı bir sinyal oldu.Geri dönüşüde yok.

WewfAqZ.jpg


Kaşın ve U halkanın günışığı,beyaz ve beyaz turuncu olarak görünmleri.

wQPB2VG.jpg


7Po1Ecx.jpg


fPcvWrs.jpg


Turuncu beyaz haline karar verildi ve sabitlendi.Mercek montajını daha önce yaparken merceğin alt selenoid motor kenarlarından mercek camına doğru sağ ve sol kenardan her mercekte 2 tane 1 watt power led takmıştım.Ledleri sökmedik ve daha kısık şekilde yanmasını sağlayarak loş bir ışık elde edildi.Güzelde oldu pişman olmadık.

h8AQD6B.jpg


Xpgua5V.jpg


uy3a9dn.jpg


GNBQzO3.jpg


Toplanıp kapatılmaya hazır son halleri.

imEZ6Jz.jpg


tTwrVS6.jpg


Farlar toplandı kapatıldı.

TaOrnw5.jpg


tbj5ApQ.jpg


SP5qzwQ.jpg


Araç üzerinden görünümler.

KoAEpht.jpg


XNbj2ZW.jpg


yYuBKfU.jpg


7AmT8sU.jpg


vowkpsn.jpg


Farda olmasını hiç istemediğim halde Bmw kaş ledinde hesaba katmadığım bir sorundan dolayı sıkıntı yapınca ledleri yeni nesil Seramik tabanlı ledler ile değişimini yapıldı.Şimdi daha uzun ömürlü bir hale geldi.






İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus II aracının orijinal mercekli farına sürekli uzun yol yaptıgı için aydınlatmayı güçlendirmek için hem xenon hem halojen olarak sarı tonda ışık destegi amaçlı çift mercekli bir çalışma için ilk önce H7 mercek istendi fakat ben H7 mercek için böyle bir çalışmaya ne emek nede mebla harcanmasını doğru bulmadığımı belirttim ve Hella bi-xenon mercek montajı için karar kıldık.Bi-xenon merceklerdede halojen ampul odaklama konusunda net performans vermeyeceğinide özellikle belirttim.Hella bi-xenon ampul tutuculu olduğu için halojen ampul odagını sağlamak oldukça sıkıntı.Orijinal merceğin ampul kısmı bu işleme uygundu halojen ampulü buraya taktım.Odaklama işlemi en ideal eşkilde ayarlayıp sabitledim.Orijinal 4300k D1s Osram ve Philips balast aynen kullanıldı.İşlemler benim özel sorunumdan ve arkadaşımızın Ankara ziyaretim olacak o vakit montajı benim yapamı istemesinden dolayıda uzun sürdü fakat sonuç aydınlatma açısından görünüm olarak bazı kusurlarda olsa Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda son derece içe sinen bir çalışma oldu.Arkadaşımızın sabrı ve anlayışı için Rabbim kendisinden razı olsun.


Mercek montajı için tası güçlendirmek için aliminyumdan montaj aparatı yaptım.Orijinal mercek bağlantı ayagından paralel aliminyum bağlantısı yaptım.Rtv silikon ile destek verdim.Oldukça uğraştırıcı bir montaj oldu.

Fara çift mercek montajı arka kapaktaki işlemle kılı kılınada olsa yapıldı fakat hesaba katmadığımız bir sürpriz sorun farın araca oturduğu kısımdı ve buraya da ufak bir operasyonla far montajınıda yaptık.Sinyal kısmınada 12 şer tane smd 5050 ile park ledi yaptım ama ışık şiddeti arkadaşımız için oldukça düşük geldi.Aslında isteğini ben tam alğılayamış olmamdan dolayı oldu.İstediği ışık ancak power ledlerde olacaktı ben bu ledler ile daha önce hiç yetersiz ışık şikayeti gelmeyince yeter sanmıştım yanılmışım.

Mercek montajı sonrası görünüm.

4LokLDA.jpg


Mercek montajı itibari ile ve tasın yapısından dolayı görünümde biraz çaplık olmasıda kaçınılmaz oldu.İlk yaptığım mercek şapkası mercek etrafını fazlasıyla ve güzel şekilde kapattı fakat bu çaplık biraz daha net ortaya çıktıgı için boyut değişti ve far zaten daha önce karatma istendiği için bu yöne eğilim oldu.Mercek kapagınıda orijinal İnsignia Hella kapagı kullanmaya karar verdik.Hafiften kenarda açıklık kalıyordu ama nazarlık dedik.

Çalışma degerlendirme karar verme aşamalarından birkaç resim.

Krom renge boyadığım benim seçtiğim mercek kapagı ile krom taban ve sinyal bölümü park ledi olarak görünümler.

GZfi4lz.jpg



70EBYDA.jpg



k1rtKYa.jpg


CKG15l2.jpg


Hella mercek kapagı ile görünümler.

BYOlfRc.jpg



bTvxQlU.jpg



Siyah taban için deneme çalışmaları.

cz3ruVm.jpg


NGTaatF.jpg


cz3ruVm.jpg


jcUvaLF.jpg


fGSQ0UD.jpg


Karar ise her yeri tamamen siyaha boyamak şeklinde oldu.

Çerçeveler zımparalandı.Boyandı mercek şapkaları ve tas komple 600derecelik mat siyah ile boyandı.Far toplandı.

5u7TczU.jpg


Rercpyk.jpg


xa4URCH.jpg


y4Jt0qt.jpg


Foqp86O.jpg


xNwKmOd.jpg


Araç üzerinde resim halen gelmedi.Montaj sonrasıda vakit darlığından ve arkadaşımız resim yollarım dediği için çekme fırsatım olmadı.
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Ankara'dan bir arkadaşımızın F2.5 aracı için haricen far temininden sonra Hella intemo bi-xenon mercek,Hella Gen5 balast,5000k Osram xenon ampul,Mercedes farlarında kullanılan mercek şapkalarından elde birleştirerek yapıldı krom tabana boyandı ve çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi ile geçtiğimiz yıl Rabbimin izni ile bitirmek kısmet olmuştu.

ILp4lKe.jpg


OGSgLsn.jpg


iqdCIjU.jpg


dEVQ7n8.jpg


2vd0RUD.jpg


sJAW2dM.jpg


Çankırı ilimizden bir arkadaşımızın F2.5 aracı için Hella bi-xenon mercek Gen5 balast 4300k xenon,mercedes mercek şapkası,çerçeve kenarına ve sinyal içine park ledi dizilimini Rabbimin izni ile geçen yıl yapmak kısmet olmuştu.

msbsE4n.jpg


oJwgSVw.jpg


nq38Cpu.jpg






Çanakkale ilimizden bir arkadaşımızın 2009 Carevelle arcının farları için Hella bi-xenon mercek montajından sonra önce angel halka tarzı çalışma yapılacak diye konuşmuştuk sonra kararsızlıklar epey uzun sürdü ve bir çok çeşit denemeler yapıldı değişik ve oem tarz bişiler olsun diyerek Passat gündüz farı çalışması yapmak için denemelere başladık arge çalışmalarımız epey uzun sürdü ve bir çok denemelerden sonra benimde özel sıkıntılar vesaireler araya girdi ve geçtiğimiz aylarda Rabbimin izni ile arkadaşmızın ve benim içime sinen güzel bir çalışmayı yapmak kısmet olmuştu.

Farın dağılmış hali.

vo7bOYs.jpg


Mercek montajı sonrası mercedes mercek şapkası ile görünüm.

PlLIohP.jpg


udw6uut.jpg


lln8vu3.jpg


Sade orijinal hali ile görünüm.

ogOBAbo.jpg


UJA1aYx.jpg


Passat gündüz farı kesilip biçildi ve arkadaşımızn krom olmasını istediği için kroma boyandı.Ek olarak sinyal kısmı ile görünüm.Ledler arkadaşımızn özel istegi ile orijinal lensler kullanılarak 9000k led olarak kullanıldı.Aynı ledler ile araç içindeki aydınlatmalarda bilahire tarafımdan yapıldı.

VKfg1iu.jpg



Uzun hüzme altına gelecek kısım.

QhSgOSs.jpg


İlk görünümler.

ndBzW2S.jpg


Wiil6pY.jpg


EbcifpT.jpg


Passat parçasının üst kısmı boş kaldığı için ilave sinyal parçası eklemek istedik.Bizi bu kısım en çok uğraştıran kısım oldu.

Bmw stop sinyal kısmının lens bölümünü kesip biçip ilk denememizi yaptık.

K2fPUBU.jpg


LsVOdlO.jpg


xNpsjgF.jpg


İstek üzerine bu şekilde değişime uğradı.

HsRScjA.jpg


qbE7CWZ.jpg


UZiFROc.jpg


jlCTwAk.jpg


İlk başta bu parça ile kapatılacaktı ama ben begenmedim başka arayışlara girdik.

Bmw ön far led sinyal parçasına passat len kılıflarını yerleştirerek bir çalışma yaptık.siyah hali oldukça güzel olmuştu fakat krom olması şart olduğu için krom görünümde istediğimiz görünümü maalesef alamadık ve bu çalışmadanda vazgeçmek zorunda kaldık.Bütün iler ben buradayım dedi beni üzdü.

XfCVZCv.jpg


HFOj0Vj.jpg


M8pzQSm.jpg


Sonra epey fikir rüzgarından sonra sabitlenen passat gündüz farı parçasının devamı olarak aynı parçalardan üste ilave yapamaya karar verdik.Kesip biçtik ve birleşimlerden snra kroma boyandı.

yk8Dc6I.jpg


aQ7yaFp.jpg



Geri kalan boşluklarıda elimizde bulunan harici orijinal far tasından faydalandık ve kesip biçip eklemeler ile son hallerine getirdik.

VFWf44y.jpg


9sVuYlb.jpg


qFYJvvF.jpg


VFWf44y.jpg


Gündüz farının orijinal kenar şeffaf reflektörünüde park ledi döşedikten sonra görünüm.

DDHYJe0.jpg


fPIbSv8.jpg


Sinyal bölümün görünümü.

uBU65yc.jpg


Gündüz farı ve park bölümü görünüm.

fofq4hh.jpg


DnrctAJ.jpg


İçimi serinleten görünüm.

HGZ698h.jpg



Cam kapanmaya hazır hali.Orijinal passat frı parçalarını kullanarak görsel bütünlükleride sağladım.

O037C4S.jpg


tlBedF0.jpg


Kapandıktan sonra görünüm.

c7QsDiy.jpg


VwJycMn.jpg


cK87Zgg.jpg


Araç şu an iş için yollarda Resim çekip yollanırsa bilahire ekleyeceğim.
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Çanakkale ilimizden bir arkadaşımızın Vectra c aracı için haricen alınan farlarına uzun hüzme kısmınada Hella bi-xenon mercek montajı yapıldı.Far yapısının müsait olmasından dolayı angel halka ve son bir karar ile kaş eklemeye kara verildi.Sinyal bölümünede Mondeo Mk3 minik mercek lens kısmı takılarak 5 watt power led ile sinyal eklendi.Bmw stil park ledleride sinyalin alt kısmındaki müsait yere yine oem bmw sinyal ledi kullanılarak yerleştirildi.

Çalışma öncekiler gibi benim özel sıkıntılarımdan dolayı ve farın soket kısmınında değişmesi gerketiği için soket arayışları vesaire gecikmeli olarak geçtiğimiz haftalarda Rabbimin izni ile güzel bir sonuç ile bitirmek kısmet oldu.Rabbim arkadaşımızn bama olan sabrından dolayı razı olsun.

Bmw orijinal angel halkalı tipe en yakın çalışma bu oldu diyebilirim.

Mercek montajından sonar çerçevedeki halka montajı yapılarak ilk testler.

cGafLQA.jpg


Kaş denemesi.

HgczhVD.jpg


sqS6nad.jpg


YXh8EUu.jpg


UwKvgkv.jpg


Kaş takma kararından sonra ve sinyal bölümüne mercek montajından sonra görünüm.

ABUQlcO.jpg


XaBIofp.jpg


Bmw stil park ledi diziliminden sonra.

C7KCvZP.jpg


Farlar kapatıldıktan sonra.

pu9MZFJ.jpg


6vJ2cTe.jpg


DQEr1CW.jpg


SeJh8LE.jpg


O3xzlbG.jpg


Qb7NvjC.jpg


50vHTWQ.jpg


Araç üzerinde resimler gelmedi.Gelince bilahire ekleyeceğim.


İstanbul ilimizden bir akadaşımızın Golf V aracı için Orijinal Hella far alındı.Uzun hüzme kısmına Hella bi-xenon mercek montajı yapıldı.Sinyal bölümüne Mercedes sinyal reflektörüne beyaz ve sinyal ledleri yerleştirildi ve Rabbimin izni ile geçtiğimiz haftalarda bitirmek kısmet oldu.

Farın dagışmış hali.

EgVnAbL.jpg


Mercek sonrası ilk görünüm testi.

ZkIamBC.jpg


Sinyal bölümü için reflektör çalışması.

XxfJuGJ.jpg


5cDQOuS.jpg


Işık denemeleri.

GomBqSI.jpg


8wj4yin.jpg


hU8ilxx.jpg


qkhyP1E.jpg


Farın bitmiş hali gündüz farı görünümü.

fTJqMh5.jpg


Sinyal ve akşam parkta görünen hali.

ZGf6UkX.jpg


9ul90w0.jpg


Araç üzerinden resimler geliince bilahire ekleyeceğim.
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Ankara'dan bir arkadaşımızın Stilo aracı için haricen far alınıp Valeo bi-xenon mercek ve uzun hüzmeyede Bosch servo bi-xenon mercek uzun hüzmede sabitlenip monatjı yapıldıktan sonra gündüz farı için Audi stop farının led reflektörü kullanılarak gündü zfarı montajı yapıldı.Sinyal kısmınada Mondeo Mk3 mercek lens kısmı takılarak sinyal ledleri takıldı.Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet oldu.

Mercek montajı,şapkalar,sinyal bölümünün bitmiş hali.

QSzrP3R.jpg


Gündüz farı için kullanılan Audi led stop reklektörünün yapılış aşaması.

fDdHiOe.jpg


Çerçeve üzerine montajdan sonra Passat parçaları ile görsel düzenlemeler yapıldıktan sonra görünüm.

aaFP68v.jpg


Farların toplanmış hali.

3KTe4F9.jpg


U7XIfxV.jpg


apbhd7X.jpg


9jyST16.jpg


Araç üzerinden görünüm.

9HEHsyT.jpg


NErk5JF.jpg


Duvar resimleri.

a2VJD5x.jpg


c4HB8kV.jpg



Ankara'dan bir arkadaşımızın 97 Passat aracı için Depo H7 mercekli olarak aldığı far için Hella bi-xenon mercek montajı ve Koito d2s set ile ve sinyal bölümü içinde Amercan park ledlerini yapıp Rabbimin izni ile geçen yıl bitirmek kısmet oldu.

Depo farın H7 mercekli hali.

Ztm6Pwo.jpg


Orijinal mercekte kullanılan montaj aparatları işime çok yaramadı bende Hella bi-xenon mercek için aparat yapıp aynen monte ettim.Birazda silikon destegi lazımdı tabiki.

Rta3sFi.jpg


Bu farda hoşuma giden aparat tasın tutturma aparatının kilitli sisteme sahip olması idi.Bunu görünce aynen Vay be dediğimi çok iyi hatırlıyorum.

i2dJImZ.jpg


D2s xenon lardan sonra ve far kapatıldktan sonraki görünüm.

C23RSST.jpg


tCTEeUV.jpg


Sinyal bölümü için ledler için üst kısımda 2 delik ile işlemi bitirdim.Hem sinyal içinde hamojen bir görüntü oldu hemde ledler taneli olarak görünmedi.Ayrıca farın içindeki orijinal park ampulü kısmında led yerleşimi ile sinyal deki ledler ile aynı anda çalışır hale getirildi.

Eaz0LDw.jpg


Fardan bir görünüm.

FbN3AVQ.jpg
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Rabbimin izni ile yeni çalışmalar devam ediyor.Yaşantımda sizler ile olmamı engelleyecek sıkıntılarım olmadığı sürece sık sık burada olmaya devam edeceğim.
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
C4 Kullanıcısı arkadaşımız haricen far temin ettikten sonra projeye başlanarak 2015 model C4 farındaki gibi iç çerçeve ön görünüme yaklaşık bir çalışma olmasını istedi.İç görünüm biraz farklıda olsa kısmen elde edilebilecek bir işlem olduğu için işleme karar verildi.Hella bi-xenon,Bosch Gen5 balast,Osram 4300k xenon,Mercesede afl sistemdem merceğinin şapkası ve ek ilave olarak Bmw mercek şapkasının birleşimi ile yapılan şapka kullanıldı.Bunların montajına mütakip.Bmw yuvarlak Angel,Sinyal bölümüne gündüz ledleri ve sinyal ledleri için mercedes sinyal reflektörü ile parçalar hazırlandı.Rabbimin izni ile oldukça görsel ve işlevselliği yerinde bir çalışmayı bitirmek kısmet oldu.

Y7UE0RS.jpg


Çerçeve maskelendi ve kalan kısımlardaki krom taban zımparalandı.600 derecellik mat siyah ile boyandı.Maskelem için epey uğraştım fakat minimal hatalar ile güzel bir sonuç aldım.Krom tabaka ise ciddi sorun yapmadı ama bant lekeleri son temizlikte epey uğraşştırdı.

45wnYJh.jpg


İlk işlemde iç tas bölümü kısmı nı böyle yapmıştım ama sonra siyaha dödürdük.

6rEVTwS.jpg


OEaWeKQ.jpg


Sinyal bölümüm kenar turuncu kısmı alttan düzğünce kesildi.İçteki krom parçayıda aynı şekilde keserek Bmw stil park ledi için yerler işaretlenip ledleri takıldı.Bu kısmın led montajlı halini çekmeyi unutmuşum sanırım.Sonradan led sayısı 4 yapıldı.

VAEHbQO.jpg


pbcgwTY.jpg


Çerçevenin hazırlanmış halleri.

K654qMe.jpg


8yG5YKy.jpg


l5tkalt.jpg


Far tasındaki orijinal gündüz halojen ampulü kısmına ise 30mm lik lens yerleştirildi ve hem beyaz hem turuncu led destegi ile aktif hale getirildi.

NY9uqAG.jpg


lPSGGx8.jpg


rD9HFb2.jpg


Yr2dPK1.jpg



Akşmaları park modunda iken görünecek hali.

YhTDhoW.jpg


Gündüz farı modunda iken görünen hali.

L4uwiDD.jpg


Farın toplanmış hali.

mUTeob9.jpg


IOous95.jpg


cCWeYis.jpg


Araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim.
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Tekirdağ'lı fardan son durum.

oYZ9KY4.jpg


YkFLdb8.jpg


y9McFxe.jpg



İzmirden bir arkadaşımızın Fusion aracının sis farlarının çerçevesine Passat gündüz farında kullanılan Lensler ve her biri 130 150 lümen aralığında olan Edison power led kullanılarak ve İnsignia orijinal gündüz farı sürücü kartı ilede sürülerek montajı yapıldı.Rabbimin izni ile geçen yıl yapma imkanı olmuştu.

Sis çerçevesinin uygun bölümlerine delikler delindi.

Yj8bIZ8.jpg


Lensler derece açısı verilerek sabitlendi.

noWEjvU.jpg


Arka kısmınıda iyice silikona bulayarak izolesini yaptım.

noWEjvU.jpg


Yanış halleri

GnAXeuc.jpg


rqNqWWr.jpg


2 çerçeveninde tavana yansıyan ışık odagı.

XnQLTum.jpg


Araç üzerinde maalesef resimler gelmedi.
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Ankara'dan bir arkadaşımızın Seat aracı için kullandığı Afl sistem Valeo bi-xenon farları sıvı ile temizlik yaparak sonuç alınmaya çalışmış fakat iç kısımlarda ciddi lekelere yol açınca benim genelde yapmadığım işlem olmasına ragmen Arkadaşımızın ısrarı ile farların silikonu sert olduğu için kasadan keserek açtım iç temizliği,mercek temizliği ve mercekleri tutan ayak kısımlarındaki ciddi kırıklarıda orijinal hale en yakın şekilde sabitleyerek toparlayıp Rabbimin izni ile geçen yıl bitirmek kısmet olmuştu.

Camın görünen hali.İç kısımdaki siyah taban çerçeve.Cam kırık gibi çıkmış.

eeX1Ow3.jpg


Mercek kısmının görünümü.

cLysrFN.jpg


Temzilik soınrası ve toplanmış hali.

0ONOiK2.jpg


gWRxk7o.jpg


zLVJCSq.jpg


OWKdg5p.jpg


A4M7XOk.jpg


Çift mercekli Focus F1 farların Beyaz F1 üzerindeki halleri.

CkKKexA.jpg


hrv95TY.jpg


KywF4uV.jpg



Çalışmasını yaptığım son F1 focus farının araç üzerindeki siyah taban çerçeveli ve krom taban çerçeveli hallerinin görünüm.

GW7twbr.jpg


ycybbBf.jpg



Kayseri ilimizden 2 ayrı arkadaşın F1 araçları için geçen yıl ortasında Rabbimin izni ile yapıp güzel sonuç ile btirmek kısmet olan gösterge led aydınlatmalarından görünüm halleri.

Öylesine 2 renk denemesi.

SShF6bd.jpg


nuem7pk.jpg


Son hallerinden görünüm.Araç üzerinden görünüm halleri maalesef gelmedi.

fIzE28Q.jpg


88FOe52.jpg


fMcvE0r.jpg


zPNDWer.jpg


KWwxNoe.jpg


Çakmaklık içinde kırmızı ve beyaz ledlendirme yapmıştım.

i942Udm.jpg


8PSae5m.jpg
 
Üst