Ayak kaydırma

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
3,982
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Merhabalar, günlük hayatta neredeyse her yerde başımıza gelebilecek bir şeydir ayak kaydırma. Devlet dairelerinde, özel şirketlerde, ticaret piyasasında her türlü ayak kaydırma taktikleri görülebilir. Günlük hayatta kalmayıp sanal ortamlara kadar düşen acizce faaliyetlerdir. Genel olarak. Hiyerarşik konumdan destek alınarak istenmeyen kişinin konumu değiştirilmeye çalışılır. Sürdürülmeler, açığa alınmalar, ihtarlar kaçınılmazdır. Annem ve babam emekli devlet memurudurlar, siyasi düşünceler sebebiyle hiç hak etmedikleri konumlardan emekli oldular, tabi bir kaç kez de görev yeri değiştirerek :)
Yılların getirdiği onca tecrübeye rağmen kimisi yılmadan bu kaypaklıklara savaşır, yine de doğrudan yana olur ki 2014 yılında olduğumuzun farkında olduğu halde... Devir ikiyüzlülüğün devri, herkes çıkar sağlayabileceği veya güçlü kalabileceği yer ve sosyal ortam seçme derdinde, ancak inatla doğrucu olmakta, adil olmakta ısrar edip onuncu bir köyün varlığına inananlar neden bu yolu seçiyor, neden yalansız dolansız bu kaypaklıklara önlem almıyor? Fikir intaharı mıdır, yoksa "ben sizden farklıyım, ben korkmuyorum!" vurgulaması mıdır?
Tüm bu rezaletten muzdarip olmamak için yapılacak şey aslında çok kolay, bildiğini unutmak, doğrusundan vazgeçmek, yanlışa göz yummak, yüze gülmek, sırta saplanacak hançeri her daim belde taşımak...Gerçi terzi kendi söküğünü dikemez derler, hiç beceremedim şahsen birgün bilen birinden samimi bir destek almayı isterim eğer fikirlerime hakim olabilirsem, ya batarım ya çıkarım ama gücüm yettiğince kurşun geçirmez fikirlerle yaşamayı isterim...

saygılarımla
 

kurt.ibrahim

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Katılım
12 Ara 2006
Mesajlar
2,775
Tepki puanı
5
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
Bazı insanlar çıkarları için şeytana bile babucunu ters giydiriler.
Bunları sınıflandırp , anlatımı uzun zaman alır.
Sadece hz mevlananın güzel bir sözünü yazmakla yetinelim.
Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni,eğer eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni.:(:(
 

buraqh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
3,938
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Herkes delikanlı herkes müslüman ya bu ülkede işte güçlüsün sende büyükse dayın.. Olayın özeti tam olarak bu bence..
 
Üst