Ayağımı Gazdan Çektiğimde Araç Kesik Kesik İlerliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lyolcul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lyolcul

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamun Aleykum arkadaşlar.bi sorun yaşıyorum.Hareket halinde mesela ışıklara yaklaşırken ayağımı gazdan çektiğimde araç nasıl desem kesik kesik ilerliyor.
bi ustaya sordum;
-benzinde de aynı şeyi yapıp yapmadığını sordu
ben de denedim ve benzinde hiç bir sorun yaşamadım.
tekrar konuştuğumuzda,astraların bi tipinde lpg de çift tırnaklı buji kullanılması halinde bu sorunun oluşabileceğini söyledi.benzindeyken sorun yaşamayınca bana mantıklı geldi.
astra ile ilgili sorunları en iyi aracı kullananlar bilir diye düşünerek sizlere danışmak istedim.
çift tırnaklı ve tek tırnaklı bujinin bu denli etkisi olabilir mi acaba?
ne dersiniz,bujileri değiştireyim mi?
araçtaki bujileri kontrol ettiğimizde,bujilerin çift tırnaklı olduğunu gördük.
lpg ayarından yapma ihtimali var mı,yoksa direk olarak buji mi değiştireyim.

Selamun Aleykum arkadaşlar.bi sorun yaşıyorum.Hareket halinde mesela ışıklara yaklaşırken ayağımı gazdan çektiğimde araç nasıl desem kesik kesik ilerliyor.
bi ustaya sordum;
-benzinde de aynı şeyi yapıp yapmadığını sordu
ben de denedim ve benzinde hiç bir sorun yaşamadım.
tekrar konuştuğumuzda,astraların bi tipinde lpg de çift tırnaklı buji kullanılması halinde bu sorunun oluşabileceğini söyledi.benzindeyken sorun yaşamayınca bana mantıklı geldi.
astra ile ilgili sorunları en iyi aracı kullananlar bilir diye düşünerek sizlere danışmak istedim.
çift tırnaklı ve tek tırnaklı bujinin bu denli etkisi olabilir mi acaba?
ne dersiniz,bujileri değiştireyim mi?
araçtaki bujileri kontrol ettiğimizde,bujilerin çift tırnaklı olduğunu gördük.
lpg ayarından yapma ihtimali var mı,yoksa direk olarak buji mi değiştireyim.

tek tırnaklı lpg bujisine geçin bence daha iyi. daha sonra gerekirse birde ayara girersiniz...

Biraz önce motoru incelerken manifold üzerinde takılı olması gereken lpg sistemine ait ince hortumun yerinden çıkmış olduğunu gördüm. Enjektör hortumları değil de hani onlar haricinde bi hortum daha var o. Geri yerine taktım. O hortum ne işe yarıyor bilmiyorum ama inşallah sorunu çözer.

tapatalk

HocAm kesik kesik derken devamlımı yoksa bıraktıgınız andamı yapıyor

ST25i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

HocAm kesik kesik derken devamlımı yoksa bıraktıgınız andamı yapıyor

ST25i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

nasıl anlatayım, 3-5 saniye arayla oluyor.hızım fazla ise 2-3 kere yapıp normale dönüyor.
bir önceki mesajda yazdığım gibi lpg regülatöründen manifolda uzanan hortum yerinden çıkmış onu geri taktım. ondan yapabilir mi ki acaba ?
zira benzinde çalışırken hiç sorun yok.

nasıl anlatayım, 3-5 saniye arayla oluyor.hızım fazla ise 2-3 kere yapıp normale dönüyor.
bir önceki mesajda yazdığım gibi lpg regülatöründen manifolda uzanan hortum yerinden çıkmış onu geri taktım. ondan yapabilir mi ki acaba ?

vakum hortumu. sebep bu olabilir...

Hangisi ki o hortum. Hiçbir yere dokunmadım. Hiç kablo soket çıkaramadım. Sadece boğaza giren kalın hortumu söküp temızledım.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_

Buna benzer problem bende de vardı enjektörün biri tıkalı çıktı, araba tekliyor, kalkışta titriyor ve gazdan çekince de vuruntu oluyordu(kesik kesik ilerleme). Benzinde olmuyordu. Zavoli enjektör arıyorum şu an...(bulunduğum yerde yok) Yani enjektörü de kontrol ettirebilirsiniz, çok basit bir olay

olabirmikinin cevabını hortumu yerine taktıktan sonra görmediniz mi ?

Yok, LPG BİTTİ. Bende tankı degistirmek için doldurtmadım. Lpg aldığımda tekrar kontrol edeceğim inşallah.

tapatalk

Geri