atiker test

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patates
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

patates

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
dün uzun yola çıkdım gece saatlerinde uzun yoldan kastım 250 km civarı lpg tankım 32 lt 50 liralık gaz aldım 20 litreye denk geldi ve yapdığım yol 210 km hızım 2 saatlik yolda 40 dakika felan sabit 90 daydı geri kalan zamanlarda 120 nin aşşasına düşmedimm birde arabada 4 kişiydik ağırlıklar şöyle
1. kişi 130 kilo
2. kişi 110 kilo
3. kişi 80 kilo
4. kişi 80 kilo

toplamda 400 kiloyduk bu değerler sizce normalmi yoksa bir problemim varmı ona göre lpg yi bakıma sokdurucam boşa para vermiyeyim

opel astra g 1.6 16v

O kadar yolcu ile gayet normal hatta iyi bir rakam

abi şöyle bir hesap yapdım şimdi
50/210 : 230 kuruş yakmış 400 kilo ağırlık vardı araçda ve yer yer 160 180 i gördü araba
size bunu sormamın nedeni ise bir tane ustam var sağolsun arabamı ne zaman yanına götürsem hiç bir sorun yokkken şunu bunu değişdirmemiz lazım diye hep bana birşeyler diyor aracımı aldığımdan beri hiç sıkıntı yaşamadım ama sürekli birşey değişdirtmenin peşinde bizim usta bu değerleri ona söylediğimde ooo çok dedi lpgnin bilmemne parçalarını değiştirelim dedi vay arkadaş :D şunuda demeden geçemicem hiç sağlam bir ustaya denk gelmedim :D

abdullah bence sen o ustaya bı daha gıtme kafan ve cebın rahat olsun gıtme yanı. baska usta bul tanıdıkların ıle konus onerdıklerı kendılerının devamlı gıttıgı usta vardır.

bak sana su ornegı vereyım 2007 corda aracın motor yag kapagını actım olmus mayonez gıbı sıldım bı kac gun sonra baktım gene aynı nese kendı ustama degıl onceden bı kac kere gıttgım bı usta vardı ona gıttım baktı suyuna baktı kı hıc su eksıltmedı araba sımdıye kadar dedı bu aracınb kapak sokulcek contada sıkıntı var felan en az 600 700 lıra tamam dedım kendı ustama gıttım baktı dedı bak bunun yag dandık dedım su kabındada var gıbı baktı onada dedı bu araba onceden conta yakmıs yapılmıs fakat su kanalları ıyı temızlenmedıgınden boyle dedı yagını degıstreyımmı dedım ya bın gıt arabana dedı ben gene orjınal gm ıle degıstrdım su kabınada bı sıvı doktum calıstrdım felan sonra su kabından temız su felan onuda temızledım bı daha ne kopurdu ne bı sorun cıktı noldu benım 700 800 lıram cebıme kaldı..

Km de 10 litre yakmış araç lpg de. 400 kg yük ve 120km hız üzeri 5 ileri vites araçta çok iyi değer, bırakın ustayı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

o ustanın lpg'nin lt fiyatından haberi varmı ? ne yapsın atmosferik 1.6 5 ileri araba.

arkadaşlar çok teşekkürler gerçekden haklısınız ustayı değişdirme zamanı geldi birde ben çok iyi devir ayarı felan bilmem yani çok iyi araba sürmeyi bilmem çok iyi araba sürerim diye artistlik durumu söz konusu değil yani nede olsa bu forumda 15 20 yıllık usta şöförler var 80 kilometre hızda 5. vitesdede gittiğim de oldu 3. vitesdede gittiğim oldu sanırım yakıt baya iyi gerçekden

aracımdan çok memnunum hiç sıkıntı görmedim aracımdan hiç masraf açmadı bana ama en az 10 kere usta orayı burayı değiştirelim dedi neyse
herkeze hayırlı sürüşler alllah razı olsun

düz yolda 5.vites 80 km hızda çok az yakar araba ama rampada içer yakıtı :D
birde lpg çok cansız bir yakıttır en ufak rampada düşük devirde giderseniz içiyor resmen araba :)

abi birde öneri istiyorum sizden 1100 km lik bir yola çıkıcam yarı yol lgp yarı yol benzin kullanıcam yanlız ben benzinde hiç aracımı fullemedim kaç litrelik depomuz var opel astra g 1.6 16v vede uzun yolda bir depo ile ne yakar yakar bilginiz varmı

yapılan testlerde araçlarda (genel olarak) en ideal yakıtı 88 km hızda harcadığı saptanmıştır. uygun olan en yüksek viteste bu hızda giderseniz aracınız gayet az yakar.1100 km yolu bir depo benzin ve bir depo lpg ile gidersiniz diye düşünüyorum (makul hızlarda)

Geri