atiker sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patates
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

patates

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkeze merhaba aracımda atiker sıralı sistem takılı yanlız çok yakıyor örneğin 30 liralık gazla 90 km gidiyor baskı balatam bitikdi o etkiler dediler değiştirdim bi fark olmamasıyla beraber sert bir yokuşda kalkarken baskı balatadan pis bir koku geldi hemen yanan birşeymi bu bu kadar kolaymı yorumlarınızı bekliyorum aracım opel astra g 16 16v comfort

Aynı cevabı açtığınız diğer konuyada yazmıştım burayada yazıyorum

Araca tüp takdırdım bedava geziyorum diyen , yalancının önde gidenidir , inanmayın bu tür laflara , araca tüp takılınca araç performanstan %5-%10 arası düşer , doğal olarak aracın gitmesi için siz daha çok gaza yüklenirsiniz , buda yakıt sarfiyatınızı en az %20 oranında arttırır ancak aldığınız gazın litre fiyatı (Ortalama 2.59 Litre fiyatı var) benzinin litre fiyatından düşük olduğu için , siz bundan kazanç sağlar ve benzine göre tasarruf etmiş olursunuz , bende çok araştırdım çünkü bende aracımın çok yakmasından şikayetçiydim hatta geçenlerde yaktığım yakıt değerlerini forumda paylaştım ve birçok gerçek veya gerçek olmayan yorumlar aldım , sonunda aracımın aslında çok değil , normal yaktığını anladım

Konuya bakmak istersen : http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=94238

Yani aslında araçlarımız çok yakmıyor , benzin ve gaz ülkemizde pahalı olduğu için bize çok yakıyor gibi geliyor , e bu araba nasıl çalışacak benzin veya gazı yakmadan ? Sizcede biraz mantıksız olmazmı bu soruyu sormak

O zaman sizde 2 lokma ekmek ile 7 saat aç , susuz dayanın yani

Saygılarımla

Benim aracımda g comfort hep depoyu fullerim zaten ufak depom var 25lt alıyor ortalama her seferinde dün 62TL ye doldu,kışın 200 210 bazen 220km de bitiyor,yazın bu rakamlar bi 20şer km daha artabiliyor,yani kış şartlarına göre bakarsak aracınız ve aracım arasında 30km kadar bi fark var o da kullanıma bağlı değişiklik gösterecektir + ne kadar trafikte kaldığımıza da bağlı,kısacası aracınızın yakıtı anormal gibi gelmedi

baskı balata yeni değiştiğinde yokuslarda o koku gelebilir mühim değil :)

herkeze teşekkür ller zaman harcayıp yazmışsınız ayrıca balata olayına sevindim yeniyken gelebilirmiş bende dedim yinemi yandı bı şey :)

sert bir yokuş, demişsiniz zaten. eğer kalkışda da zorladıysanız koku gelmesi normaldir.

Baskı balatanın yeni olması ve zorlanmasından dolayı kötü koku gelir. Normal bir durum. Verdiğiniz değerler şehiriçinde ise normal ama uzun yolda ise biraz fazla.

Geri