atiker lpg tekleme sorunu

theniksiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım astra h 2005 atiker lpg var üzerinde. benzinde kesinlikle tekleme falan yok ama lpgye geçtiğimde düşük devir de daha doğrusu bazen kazara devirsiz kullanırsınız hareket halindeyken hızını düşer ama siz 3 vitestesinizdir gibi, öyle anlarda ufak ufak tekliyor 1500 devri bulunca kesiyor yada ayağımı çekiyorum gazdan vites küçültüyorum...
lpg ayarıylamı alakalı yoksa başka bir yerdemi sıkıntı var.. lpgcime gidiyorum baglıyor ayarlıyor tamam diyor ama daha dükkandan çıkar çıkmaz hissediyorum tekrar gitmekte işime gelmedi sizlere bir sorayım istedim acaba lpgcimi ayarlayamıyor bunu ....

arkadaşlar aracım astra h 2005 aikle tekleme falan yok ama lpgye geçtiğimde düşük devir de daha doğrusu bazen kazara devirsiz kullanırsınız hareket halindeyken hızını düşer ama siz 3 vitestesinizdir gibi, öyle anlarda ufak ufak tekliyor 1500 devri bulunca kesiyor yada ayağımı çekiyorum gazdan vites küçültüyorum...
lpg ayarıylamı alakalı yoksa başka bir yerdemi sıkıntı var.. lpgcime gidiyorum baglıyor ayarlıyor tamam diyor ama daha dükkandan çıkar çıkmaz hissediyorum tekrar gitmekte işime gelmedi sizlere bir sorayım istedim acaba lpgcimi ayarlayamıyor bunu ....

Lpg enjektorlerinden birisi kirlenmis olabilir. AriA kodunda silindirlerden biri ile ilgili bi ariza cikiyosa o silindire bagli enjektor kirlennistir mutlaka

arkadaşlar aracım astra h 2005 atiker lpg var üzerinde. benzinde kesinlikle tekleme falan yok ama lpgye geçtiğimde düşük devir de daha doğrusu bazen kazara devirsiz kullanırsınız hareket halindeyken hızını düşer ama siz 3 vitestesinizdir gibi, öyle anlarda ufak ufak tekliyor 1500 devri bulunca kesiyor yada ayağımı çekiyorum gazdan vites küçültüyorum...

Ustayla beraber test sürüşüne çıkın derim. Ezbere hemen ayarlara bakıyolar. OO çok iyi abi diyip gönderiyorlar. Usta otursun direksiyona bi de öyle baktırın. :mad:

Lpg montajinda emme monifoltuna takılan memelerin çapı büyük olabilir. Örneğin 2.5 mm ise 2 mm lik taktirin. Devir dalgalanmasi ve tekleme geçer. Ateşleme sistemi de kontrol edilmeli. Bobin benzinde pek belli etmez ama lpgde arızalı olduğu bariz şekilde anlaşılır. Ayrıca lpg enjeksiyonlari da kontrol edilip kirlenme varsa degistirilmeli. Filtreler yenilenip güzel bir kalibrasyon yapıldı mı gönül rahatlığıyla aracınızı kullanırsınız.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Arkadaşlar soylediklerinizi aynen aktaracagım ustama tşkrler

ST25i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bence nozüller büyük değil küçüktür, 2mm takılmasını isteyin.

Bence nozüller büyük değil küçüktür, 2mm takılmasını isteyin.

Bencede küçüktür çünkü lpgcilerin yaptığı en büyük hatalardan biri küçük delerler araç az yaksın diye araç tekleme yapar lpg ayarı yapılsa bile motor sarsıntılı çalışır enjektör memelerinin deliklerini kontrol ettirin

arkadaşlar bugun lpgciye gittim önce adam bobin dedi bobini değiştirdim sonra enjektörler 1,8 di 2 yaptı daha sonra test sürüşüne çıktık yine aynı tekliordu sonra gaz sıcaklık sensöründe problem vardı 125 derece gosterıordu bir türlü düzeltemedi daha sonra lpg kitine akünün asiti sıçramış bir kablonun oksitlendiğini gördük onu hallettik sonra tekrar gaz sıcaklığı yüksek gorunuyordu sonra sensorun kablosunu çıkardık yerınden ayar yaptık tekrar sürüşe çıktık bu sefer bilgisayar yanımızda ayar yaptı usta çok az yine tekleme vardı daha sonra 2 mm den 2,2 mm ye çıkardı enjektörlerin deliğini sonra tekrar sürüşe çıktık şimdi tekeleme kalmadı sadece 4 viteste birz yapıyor oda normal dedi 4le arabayı kaldırmaya çalışıyor gibi histtim kendimi 1000 devir 4 viteste gaza basıyorduk çünkü yani genel itibari ile lpgciye 50 tl 170 de bobn işi hallettik gibi :)

Yanlız bobini söktüm bilginize bobinimde sıkıntı yok satılık

ST25i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Havadan bobin değişmiş oldu yani. Usta da ben işi LPG kitinin komple fiyatının 1/4'üne çözdüm diye sevinsin :)

Geri