atiker + astra g = arıza lambası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fætih

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar cumartesı gunu aracıma atıker marka sıralı sıstem lpg takıldı arac cumartesı gunu aksam ve pazar gunu saat 8 cıvarına kadar gayet guzel calıstı ancak ailemle bırlıkte bir yere giderken rampa cıkarken 2 vıteste tam 3 vıtese atacakken bırden arıza lambas yandı hemen saga cekıp 5 dk kadar bekledıkten sonra tekrar calıstırdım 15 dakka sonra tekrar yandı.benzıne aldıgımız zaman arıza lambası yanmıyor.birde aracımda egr valfı iptal ondan yapma ihtimalı varmı .taktırdıgımız ustaya bu durumu soyledıgımız zaman yarın getır tech2 ıle sondurelım onu dedi. sizce ne yapmalıyım ....

gazı iptal ettir bence motorun ömrünü yiyor kar filan ettiğin yok bence önemli olan arızayı silmek değil kaynağını bulmak 2 gün sonra yine yakacak

abi zaten arabayı biz 4-5 sene binmek için aldık 4 -5 sene içindede motora gazdan cok büyük masraf acacagını sanmam ancak bu arıza lambası neyın nesı onu bir anlasam .

yokmu ustalarımızdan bir cevap

G
Ü
N
C
E
L

bende lpg kullanıyorum. genelde hep dikkat ediyorum ilk takılan araçlarda böle bi kaç ay arıza lambası yanıyo. sonra alışıyo sanki araç:D bende de aynı oldu. 2 yıldan fazladır kullanıyorum. kaç zamandır arıza lambasını unuttum...

acıhaza baglayıp sılıncek bı durum söz konusu degıl
esas mesele arızanın kaynagını bulmaktır arıza kodunun acılımına göre yapılması gereknler yapılmazsa gene yanacaktır. lpg ayarından kaynaklanmıs olabılır cıhaza baglattır bakalım

acıhaza baglayıp sılıncek bı durum söz konusu degıl
esas mesele arızanın kaynagını bulmaktır arıza kodunun acılımına göre yapılması gereknler yapılmazsa gene yanacaktır. lpg ayarından kaynaklanmıs olabılır cıhaza baglattır bakalım

lpg taktırdıgımız yerle görüstük getirin bakalım dedıler tekrar bir ayar yaparız dedıler.sonucları buraya yazarım yardımlarınız için teşkkürler

sorun yok arkadaşım, sadece ayarı iyi yapılamamıştır. fakir karışımdan kaynaklanıyor km ye 10 kuruş fazla yakacak şekilde ayarlat, göreceksin birdaha yanmayacaktır:D. Keyifli sürüşler dilerim.

Kesin EGR valfidir ben o sorunu cok yasadım Egr yi soktür ve tinerle temizlet düzelecektir
AStra 1,6 1999 model atiker :)

aracınızda herhangi problem yok...araç fakir karışımle çalıştığından dolayı sanki benzin gelmiyo gibi davranıyo o yüzdeende arıza lambasını yakıyor.benm eniştemde taktırda 2004 opel vectraya ekogaz ondada yanıyor...lpg taktırdığınız yere gidin bi ayar tamamadır...
bende lavato var bende yanmıyor.tamamen ayardan kaynaklanıyor.lpg değerlerini iyi ayarlattırın

önceki arabam astar g de aynı sorun bendede olmuştu lpg yi yeni taktırdımdı lamba yanmaya başladı tamircim oksijen sensörü dedi lpg ci aradım kelebek boğazını temizletin dedi,bende bastım gittim lpg ciye biraz tartışdıktan sonra lpg nin beynine format attılar. bi dahada yanmadı.yani direk lpg taktırdığın yere git arabanda sorun yok bence arkadaşlar haklı

Geri