Sıcak silindirlere likit pulvarize ile sekonder kazanımlar!
bu çok değişik bir öneri ama bahsettiğiniz ülkelerde hangi markanın hangi modellerinde denendi acaba? yada sizin kendi denemeleriniz oldu mu? çok saçma gelmedi bana. mantıklı bir işlem teoride ama pratikte ne getirir ne götürür önceden bilmek lazım ki bizim insanımız genelde en ufak birşeyde çok ince eler sık dokur, risk almayı hiç sevmez... böyle motora su püskürtme gibi bir işleme hiç sıcak bakmazlar bence... benim bu tür şikayetlerim olsaydı denerdim kesinlikle... motor açtırıp kurum temizletmek 800-900 liradan başlıyor minimum...
gkhnysl' Alıntı:
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler ateşleme bobini değişti 250 ytl delh marka galiba arıza lambası yanmıyor artık egr arısasının sebep olduğu şu sarı araba üzerindeki anahtar işaretide yanmıyor usta makinaya bağlayıp silmiş ona herhangi bir tamirat yapılmadı inşallah tekrarlamaz valf arızası gibi ...
Uygulamayı AB ye yeni katılan Polonya daha fazla yapıyor.Polonya lı teknisyenler İngilizlerin Vauxhall marka araçlarında uyguluyorlar.Ada da yaşayan arkadaşlar var kimi İngilizler bazı Cumartesi günleri Polonya ya geçerek bu ve benzeri post operatif ve oldukça makul fiyatlara servis alıyorlarmış!
Şimdi Londra da 150 Pound vereceğine İngiliz geçiyor Kıt a Avrupa sına 10-15 Euro Polonyalı servise veriyor, yiyor içiyor bir sürüde mil yapıp benzin yakıyor, akşam evine döndüğünde halen 150 pound harcamamış oluyor.
Bu işi Almanya daki gurbetçi kardeşlerimizde öğrenmişler ve uyguluyorlar.
Gelelim sıcak motora rolanti de antifiriz pulvarizasyonuna DiKKAT su değil Antifriz!
Su buharı Antifriz buharı ile aynı karakteristiği göstermez! sıkışma oranları çok farklıdır.
Antifriz buharı kapalı ortamda alogaritmik bir grafiğe sahipken yani daha ılımlı davranırken, su buharının sıkışması lineer yükselişe devam ederek daha agrasif ve haliyle yıkıcı sonuçlar doğuruyor!
Kaldı ki hatırlarsanız 2000 lerin başında bir gurup girişimci sıcak motora saf su pulvarizasyonu ile sekonder bir güç elde etme arayışında hareket ile su ile çalışan motor projesi ürettiler.Bir dizi benzinli araca ürettikleri sukabı ve aparatları taktılar.Bu istim sayesinde oluşan ikincil güç kısa vadede yakıt tasarrufu sağlamış isede kış mevsiminde suyun donmasından tutunda egzost donanımında ki buharın yol açtığı çabuk çürüyen katalitik konv. boru ve susturucular sorunları bu projeye emekleme evresinde bir daha ayağa kalkamayacak silleyi vurdu! Girişimciler çözüm arayışları içerisinde bu saf suya antifriz katınca birde ne görsünler antifriz buharı hem çürütmedi hemde motor içerisinde mükemmel bir duruluk sağladı.
Fakat ülkemiz koşullarında bu sistemi LPG donanımından pahalı ürettikleri için onlarda çok çabuk unutuldular.
Polonya Avrupa nın en fazla yansanayi çalışan ucuzcu ülkesi.İlk zamanlar İtalya iken bunu sonralarda İspanya ele geçirmişti şimdilerde ise Polonya bu flamayı kapmış.
Ben aracıma uyguluyorum.
EGR valfini iptal etmeyeceğim.Bu kişisel bir tercihtir. Edenlere vede bunu mutlak sayanlarada saygı duyarım. Zira sünnet gibi birşey EGR iptali...
EGR iptali yapıldığında bir daha bu valf hiç arıza yapmaz! Kısa vadede Kökten çözümcüdür.
Yinede iptal sonucu yakıt sarfının arttığını bilenlere sorun.
Antifriz pulvarizasyonunda da bu valf motor içi duruluğu nedeniyle sonuç itibariyle sorun çıkarmıyor.
Tercih kişinin şüphesiz kendine aittir.
Uğraşmayı seven, biraz zamanı rahat kullanan kişiler böyle maliyeti düşük yeni temizlik yöntemleriyle keyif arayışı içerisinde iseler onlara önermekten imtina edemem.
Sizde zamanınız olursa tarife DiKKAT EDEREK bir deneyin...
Fakat ısrarcı olmaktan da ayrıca imtina ederim.
Tercih sizindir.
Ben, benden önce damdan düşenden öğrendim!