atesleme bobini mi bozulacak ?

kartalucar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar gecen hafta 150 ile giderken arıza lambası yandı..pat pat diye sesler geldi...sağa cekip durdum..stop ettim sonra tekrar çalıştırdım arıza lambası bir daha yanmadı problemsiz yola devam ettim... Atesleme bobini arızalarını okuyunca şüphelendin...AZ önce aracı calısırdım LPG de gaz vermeye basladım...5000 devire kadar birsey yok..5000 de pat pat demeye basladı..araba sanki gazı yemiyor ( çeyrek depo LPG dolu..bunuda belirteyim...)
Bobinde arıza varmıdır....

kısın lpg nin geciş derecesini 35 e indirmiştik..2 dakikada geciyordu..şimdi izmir yanıyor benim araba lpg ye 3 km de gecmedi..en az 5 dakika sürüyor.. işte o yoldaki arızadan sonra bu da cıktı.....

evet bakmıstım o konuya

atesleme bobini yandıktan sonra aracla yürümemek lazım yoksa katalitigin seramikleri kırılıyor ve masraf 3 katına cıkıyor başıma geldigi için söylüyorum

.....

sabah urladan izmire gelirken yine arıza lambası yandı...kenara cektim ..stop ettim..sonra tekrar calıstırdım hararet 90 da lpg ye gecmiyor..5 dakika sürdü gcemesi..hareket etmeden gaza bastım devir 5000 den sonra kesmeye basladı... arıza lambası söndü sorunsuz izmire geldim.. iki seferdir böyle yapıyor neden olabilir...

sabah urladan izmire gelirken yine arıza lambası yandı...kenara cektim ..stop ettim..sonra tekrar calıstırdım hararet 90 da lpg ye gecmiyor..5 dakika sürdü gcemesi..hareket etmeden gaza bastım devir 5000 den sonra kesmeye basladı... arıza lambası söndü sorunsuz izmire geldim.. iki seferdir böyle yapıyor neden olabilir...
sızın sorun bobunden olmayabılır
regulator yada lpg ecusundan olabılır arac calısmadıysa benzın az olabılır
benzın pombası benzını depodan cekememıs olabılır
aracın beynınde sorun olabılır
bu tur sorunlarda oncelıkle benzındemı lpg demı sorunu cozmelı olabılır cok yanı

ayrıca regulator uzerındekı fıltre tıkalı olabılır
zengın fakır karısımnda farklılık vardır lpg ecusu ıle benzın arasında
bunlarada bakmak lazım laptopta

çalışmada bir problem yok... benzin pompası degişti.orjinal parca takıldı...

ilk olay arkadasla kapısırken oldu...yokus asagı kökledim gazı iniyorduk arıza lambası yandı pat pat diye mbiletlerin cıkardıgı ses geldi..çektik saga aç kapa yaptık arıza lambası söndü..eve problemsiz döndük...aynı seyi sabah yaptı..benzinde giderken sorun yok...bu problem olunca gaza cok gec geçiyor...hava cok sıcak motor sıcak ama lpg ye gecmiyor....korka korka geldim eve...inanın sıkıldım vectradan hayallerimin arabası idi..sabah arkadsaların maskarası etti yine...benim toros daha iyi hiçmi olsun yolda bırakmıyor diye kafa buldular..... arıza lambası yanıyor sonra sönüyor derdi nedir bu arabanın

çalışmada bir problem yok... benzin pompası degişti.orjinal parca takıldı...

ilk olay arkadasla kapısırken oldu...yokus asagı kökledim gazı iniyorduk arıza lambası yandı pat pat diye mbiletlerin cıkardıgı ses geldi..çektik saga aç kapa yaptık arıza lambası söndü..eve problemsiz döndük...aynı seyi sabah yaptı..benzinde giderken sorun yok...bu problem olunca gaza cok gec geçiyor...hava cok sıcak motor sıcak ama lpg ye gecmiyor....korka korka geldim eve...inanın sıkıldım vectradan hayallerimin arabası idi..sabah arkadsaların maskarası etti yine...benim toros daha iyi hiçmi olsun yolda bırakmıyor diye kafa buldular..... arıza lambası yanıyor sonra sönüyor derdi nedir bu arabanın
sorunları yazayım hemen
ı1-sı sensorun arızalı 30 derecede gecmesı lazım
laptopta kontrol ettır
2- aracı sıkıstırdıgından regulatordekı dıayframı yırtmıs olabılırsın fıltrede sorun olabılır baktır
3-araba lpg kesmıs olabılır ecuya baktır
ılk once bakacakların bunlar

sorunları yazayım hemen
ı1-sı sensorun arızalı 30 derecede gecmesı lazım
laptopta kontrol ettır
2- aracı sıkıstırdıgından regulatordekı dıayframı yırtmıs olabılırsın fıltrede sorun olabılır baktır
3-araba lpg kesmıs olabılır ecuya baktır
ılk once bakacakların bunlar

servise mi gideyim lpg ayarcısına mı

Geri