ateşleme bobini kronik arızamı

İLKERNAVDAR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 5-şubat-2009 tarihinde araçın ön takımını değiştiriken arızalı olan ateşleme bobininide değiştirdim.dün akşam eve giderken arıza lambası yanmaya başladı .sürekli yanmıyor yanıyor bi müddet sonra sönuyor neyse ben böyle konularda pipirikli insanımdır kaltım sabah doğru tamirciye kendi tahminime göre egr den falan yapar diye dusundum bilgisayara bağladılar ateşleme bobini arızası verdi .parcayı aldım yere gidip konuştum 1.5 ay önce aldığım ateşleme bobini arızalandı dedim ki adamlarıda tanıyorum aramız iyi walla kusura bakma ama elektronik parcada ki özellikle ateşleme bobininde garanti olmuyor dedi alırsın 2 sonra bile arızalansa elimizde olan birşey değil dedi.astraların hastalıgı bu dedi alırsın 3 sene gider dedi alırsın 2 gun sonra arızalanır tamamen kalitesiz petrolden kaynaklanan bi arıza dedi.bilgisayrda sildir egr temizletin tekrar arızalanırsa yenisi alacaksın dedi ama alırken ben sana giriş fiyatından veririm dedi zaten onuda delphi marka 150ye almıştım.nitekim arıza lambasını sildirdim egr yi temizlettim saolsun 3 km yol gittim tekrar yandı ısık anladım madem kacamıyacağız zevk almaya bakıcaz artık

araç lpg ise genelde yapıyor.. şimdiye kadar başına gelen arkadaşlardan tek duyduğum: orjinal alın kurtulun oldu...
bence orjinal gm al ateşleme bobinini

benim araçta lpg yok ama delphi yide orjinal diye verdiler

işte yetkili servis işi burda devreye giriyoo dışarda 150 tl ben serviste 250 taktırmıştım üstelik 2 yıl garantili fazla veriyorum ama kafam rahat oluyor bu benim görüşüm delphi orjinal zaten serviste onu takıyor

150 ytl lik bobin orjinal değildir bence:Dbende almıştım 240 ytl idi.bu gibi parçalar serviste değiştirilmeli bence garanti durumu çok iyi servislerin

benim araçta lpg yok ama delphi yide orjinal diye verdiler
Üzerinde delphi yazıyorsa kafana takma orijinaldir.Geçen sene bende 150 tl ye almıştım.1 yıldır sorun yok çok şükür.

orjinalliğinden şüphem yokta 1.5 ayda bozulunca acaba hastalıkmı diye dusundum servis 2 sene garanti veriyorda arızalandığındada muhakkak bi kulp takıyor zaten onu garanti kapsamı dısında tutmak için

özel servislerde iki sene garanti veriyorlar kendi taktırları parçalara ve işçiliklerine..
ama ilker arkadaşımızın dediği gibi mutlaka yoluna uydurup yok o değil bu diye kandırıyorlar bizi...

ben de aynı dertten yakınıyorum, 2 hafta kadar önce orjinal delphi aldım, şu an yine 1.silindirde tekleme ve bobin arızası veriyor araç, söküp takıcam ve bujileri değiştiricem, belki işe yarar... :S

merhaba arkadaşlar. benim de bu bobin ile ilgili bir sorunum var. daha doğrusu var mı yok mu bilmiyorum. onu danışmak için ayrı konu açmadan burada sorayım dedim.

99 model otomatik corsa aracım var 93 binde. motor ve şanzuman iyi durumda.ben sürekli aydan aya depo fulleyip, ışık yanınca alırım. bu sayede nekadar yaktığını sürekli bilirim. araç son bir yıldır eskisine göre % 15 kadar daha fazla yakıyor standart olarak. bunun sebebini bulmak için bütün bilinen klasik yöntemleri gözden geçirdim. carbon clean dahil. ne yaptıysam hiçbir değişiklik olmadı.

ancak son zamanlarda dikkatimi çeken şu; bende diagnostik cihazı var. bakıyorum motor çalışma verilerine, silindir ateşleme ile ilgili kısımda silindirin biri rolantide veya gaza dokununca arada bir değer değiştiriyor. programı türkçeye çevirirken nasıl yapmışlar bilmiyorum ara sıra (5-10 saniyede bir düzensiz aralıklarla ama arka arkaya değil) 'kıvılcım' yazıveriyor bir anlığına diğer üç silindirinkinde hiçbir değişme olmuyor. bu bobinde bir sorun olduğuna işaret eder mi? motorun çalışmasında hissedilebilen bir tekleme, düzensizlik yok. silindirin birisi diyelim ki 10 patlamada bir kez tekliyorsa bu motor çalışma düzeninden saarsıntı şeklinde veya sesinden belli olmaz mıydı. sizce bobin üzerinde durmalı mıyım.

Geri