astradan gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astracı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

astracı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar.dün gece bulunduğum yerde bir köye ziyarete gittim.yol oldukça tozluydu.Bir ara arabadan inanılmaz yüksek bir ses geldi.İlk başta köyden birinin spiralle demir kestiğini zannettim.Ancak bir süre sonra arabadan geldiğini farkettim.Durduğumda ses kesildi.İndim baktım herhangi bir sürtünme göremedim.20-25 metre hareket ettikten sonra ses kesildi.Acama tozdan dolayı balata ses yapmış olabilir mi.Yardımlarınız için teşekkürler...:help:

Aynı şey benim başıma gelmişti. Çok çukur bir yoldan giderken birden arabadan müthiş bir sürtünme sesi geldiğini duydum. Sürtünme fan pervanesinden geliyordu. Fan pervanesi çukurlar yüzünden sallanırken yeriinden çıkmış tampona sürtüyordu.
Sonrasında her fan devreye girişinde o sesi yapmaya başladı. Opel team den pervaneyi sabitledik. Şu anda sorun yok.
Çok küçük bir ihtimal ama bilgi olsun diye anlatayım dedim.

belki o an için aracın altına sap saman tarzı birşey takılmış sen yavaşladığında da kendini bırakmış olabilir.

belki o an için aracın altına sap saman tarzı birşey takılmış sen yavaşladığında da kendini bırakmış olabilir.
evet bazen araç altına çalı parçaları takılıyor onlardan acayip ses geliyor...Olabilir...

Aynı şey benim başıma gelmişti. Çok çukur bir yoldan giderken birden arabadan müthiş bir sürtünme sesi geldiğini duydum. Sürtünme fan pervanesinden geliyordu. Fan pervanesi çukurlar yüzünden sallanırken yeriinden çıkmış tampona sürtüyordu.
Sonrasında her fan devreye girişinde o sesi yapmaya başladı. Opel team den pervaneyi sabitledik. Şu anda sorun yok.
Çok küçük bir ihtimal ama bilgi olsun diye anlatayım dedim.
güzel hoşda küçük bir ihtimal seni nasıl bulmuş?FAn yerinden nasıl çıkar...Türkiye deki en kötü arabanın bile fanın çıktıgını düştügünü duymadım görmedim...Bu opellerin hastalıgımı...

Fanı takmak için tamponu çıkarttığımızda, takıldığı yerleri görme şansım oldu. Fanın üst tarafında iki plastik kopça fanı sabit tutuyor. Bu kopçaların birisi sanırım miyadını doldurmuş. Araba çukara girincede fan yukarı doğru baskı yaparak çıkmış ve tampona yaslanmış. Fan çalıştığında fanın orta kısmı tamponun arka kısmına sürtüyor muş. Bende ilk defa duydum böyle bir sorun. O da beni buldu işte. Spesifik sorunları böyle çekerim işte ben:( gerçi dediğim gibi o fanı tutan parçalar çok ta sağlam görünmüyorlar. Küçük bir ihtimal ama olabilir diye yazayım dedim.

Son düzenleme:
Fanı takmak için tamponu çıkarttığımızda, takıldığı yerleri görme şansım oldu. Fanın üst tarafında iki plastik kopça fanı sabit tutuyor. Bu kopçaların birisi sanırım miyadını doldurmuş. Araba çukara girincede fan yukarı doğru baskı yaparak çıkmış ve tampona yaslanmış. Fan çalıştığında fanın orta kısmı tamponun arka kısmına sürtüyor muş. Bende ilk defa duydum böyle bir sorun. O da beni buldu işte. Spesifik sorunları böyle çekerim işte ben:( gerçi dediğim gibi o fanı tutan parçalar çok ta sağlam görünmüyorlar. Küçük bir ihtimal ama olabilir diye yazayım dedim.
kısaca dikkat edelim diyorsun benim ilk işim onu oraya perçinlemek olacak:)

Geri