Astra Sorunlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dreamer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dreamer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
http://forum.donanimhaber.com/m_19901125/tm.htm#Merhaba arkadaşlar dün 2004 Opel Astra HB Yeni kasa Essentia 1.4 16 V satınaldım(42000 km).
Araçta gözüme çarpan bazı konular var ,bunlar normal mi cevaplarsanız sevinirim.Bu arada 15000 ve 30000 bakımları yapılmış;

1- Çeyrek depo olmasına rağmen benzin ışığı yanıyor
2- Fren ve gaz pedalları biraz sert gibi (hyundai getzle karşılaştırınca)
3- Koltuktan gıcırtı geliyor ki sanırım bu birçok opelde var.
4- İlk çalışmada çok hafif titreme oluyor.(bazen)
5- Debriyaj biraz yukarıda kavrıyor.

1- Normal değil, çeyreğin yarısına inince yanması gerekiyor.
2- Normaldir diye düşünüyorum (getz'i denemedim)
3- Maalesef normal, çoğunda var. Önceki kasada da (G) vardı bunda da (H) var. Koltuk altını sprey'in adını unuttum onunla temizleyerek kurtulmanız mümkün olabilir.
4- öncelikle temizlik derim, kelebek boğazı, enjektör vs... Çabuk kirleniyor bunlarda ve rölantide dalgalanma ile titremeye sebep oluyor.
5- Normaldir

1 bu benmkine nazaran normal benmkide çevreğin tam üstünde yanmaya başlıyor

2 bence normal sertlikte benimkiler...

3 Benim Çok şükür araç içinde hiç bir tıkırtı sesi yok ona bi baktır derim

4 Titreme neden olur bilmiyorum ama ben de yok belki 1.6- 1.4 farklı motorlar olduğu için fark edebilir...

5 benimde debriyaj tam ortada kavrıyor...

teşekkürler arkadaşlar cevaplar için

Getz i kullandım biliyorum. Astranın fren pedalı tüm opellerde olduğu gibi biraz sert ama bu kaliteli otomobillerde aranan bir özellik çünkü fren kapma yapmaz dolayısıyla bloke olmaz. Gaz pedalı Getz den sert değil aynı sertlikte, koltuk gıcırtısı doğrudur, depo göstergesi bende çeyreğin biraz altında yanıyordu, ilk çalıştırmada titreme olmuyor, debriyaj pedalı ise normal kavrıyor.

Geri