astra polen filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkan75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet bi kapak olması gerekiyor üst solda onun altında olması gerekiyor kendim açmadım ama serviste açılırken gördüm...

benm arabada torpido gözünün orda, kapağı sökmen lazım ilk önce..

ben torpidoyu söktüm sol üstte kapağı gördüm fakat vidalı olunca onuda sökmeden geri torpidoyu taktım, ama polen filtresi yeri tam olarak arkadaşlar torpido üzerinde bulunan yıldızlı 6 adet vidayı söküp torpidoyu çıkardılktan sonra boşlukta bulunan sol üst tarafta bi tane daha vidalı kapak var onuda sökerseniz polen filtresine ulaşırsınız, çok kirlenmemişse temizleyip yerine takabilirsiniz, değişime gerek kalmadan

Ön orta konsolun araka tarafında kalıyor çıkarırken dikkat etmek lazım kondansörün metal yaprakçıklarını kolaycana bozabilirsiniz, bir de polenlerin takılma yönü var çıkarırken hangi yöne baktığını da öğrenirseniz daha verim alırsınız.
Ben başka bir konu açayım: Astra h ve G lerin polen filtrelerinde karbon filtre var ama opel servislerinin hiç birisi bu filtreyi kullanmıyor , göya daha pahallı diye , ben hep alışveriş yaptığım yedekparçacı çocuğa ısrar ettim ve kodunu verdim bana bulup getirdi benim için de hep stoğunda bulunduruyor, fiyatı da hiç öyle pahallı değil, kağıt olanından biraz daha fazla sadece. Ama çok daha avantajlı kokuları çok daha iyi süzüyor , eğer polen filtrelerinizi değiştirmek gibi niyetiniz varsa opel parça kodunu verip yedek parçacınızdan veya servisten isteyin getirsinler. Benim vesilemle çevremdekiler de karbon polen filtresi kullanamaya başladılar çok memnunlar bu sefer ben zaman zaman açıkta kalıyorum beklemem gerekiyor,
Polen filtresi değişimi için bakımları beklemeye gerek yok benim yaptığım gibi 15-20.000 de bir kendiniz değiştirebilirsiniz ya da klimanınz koku yapınca da değiştirebilirsiniz biraz uğraştırcı ama alışkanlık kazanınca kolayca halediliyor, en azından diğer bazı otomobillerdeki gibi ön cam altında kuyu kazmak söküp çıkarmak gerekmiyor.
Not: Karbon polenin kodunu unuttum, arzu eden pm atsın, alışveriş yaptığım yedekparçacının telefonunu yazarım, oradan sorabilirsiniz ( muhtemelen böyle sorular gelecektir, reklama girmeyelim)

astrada torpido gözünün arkasında vectra larda ise ön camın altında bulunuyor

Geri