Selam arkadaşlar. Uzun araştırmalar sonucu alacağım dsp işlemci, hoparlörlere ve sub için karar verip aldım ve taktırdım.
DSP İşlemci olarak
Rainbow el‐pa4.6
Öm hoparlörler
Rainbow el-c260a
Arka hoparlörler
Rainbow el x165s
Bagaja SUB olarak
Alpine swe 815 kendinden anfili.
ilk önce işlemciyi aldım stok hoparlör ile denedim. Kabak tadı verdi. Baktım olacak gibi değil. Hoparörleri komple değiştirme işine girdim.
Sonuç güzel oldu. DSP 31 band ekolayzerli ince bir çok ayar mevcut. Burada ayar düzgün yapılmazsa iyi verim alamıyorsunuz.
Kendi deneyimlerimler bazı EQ eğrilerini test ettim. 2 hafta olumştur sistemi taktıralı en iyi ayarı daha yeni tutturdum. Tabi bir çok araştırma sonucu ve neyi istediğimi bilidiğim için ona yöneldim. Golf 7 de bulunan MIB2 medyanın ses eğirsini kullandım ve istediğim ses tonunu yakaladım. Vol 22-23 ten sonra oluşan kesilmede kayboldu.
Bu büyük sürpriz oldu. Çünkü önceki ayarlarımda yine kesme yapıyordu. Elbette 22 ye kadar tatmin edici yükseklikte ses geliyordu zaten ama kesme kaybolmamıştı.
Muhtemelen MİB2 de uygulanan fabrikasyon gain ayarları benim aracımla uyuştu ve kesilme yaşanmadı. Sesi sona kadar açsam bile bozulma çok az derecede oluşuyor. Ki Golf 7 de de son seste bile hiç bozulma yok gibi birşeydi.
Bu türde geniş band eq ayarı yapmak basit değil. 2, 3 dokunuşta bitmiyor anlayacağınız. Bilmiyorsanız prof destek şart.
Park sesleri bir tık artttı ama abartılacak gibi değil. Bunları zaten kısabiliyoruz normalde. Park esnasında sinyal sesi verirken ekranda çıkan hoparlör simgesine tıklayın ve ses seviyesini değiştirin.
Gelelim trim seslerine. Trim sesi ön kapılara fazla bass verirseniz arada oluşuyor. Ayara bağlı tamamen. Tabii ses yalıtımı yapılırsa ekstradan daha iyi olacaktır.
Ben yaptırmadım rahatsız edecek bir trim sesi de duymuyorum. Trim sesi olmayacak gibi DSP işlecimi ayarladım.
Face eklemiştim bir video. Bu da ilk ayarlarımdan olan bir ses ayarı. Şu anki hali daha tok ve tizler daha az rahatsız edici.
Test videosu
Sistem kople 30bin TL civarı tuttu, montaj dahil. Montaj yeri Çorlu'da İstnabul HIFI de yapıldı.