• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra k yağ önerisi

EnesTalKop

Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Arkadaşlar herkese merhaba,
2020 model bir astra k ya sahibim 1.2t motor motorumun yağ kapağı üzerinde 5w-30 yazıyor ama iki bakımdır 5w30 kullandığımda arabanın sesini sevmiyorum traktör gibi çalışıyor, ayrıca tarif edemeyeceğim mekanik sesler duyuyorum. Ama bir bakım boyunca 0w-20 kullandım aracım gayet sakin ve sükünetli idi. Bu konuyu ingiltere forumunda da açtım ve ordaki bir kullanıcı bana aşşağıda vereceğim görseli attı. Siz ne dersiniz yağımı 0w-20 ile değiştirmeli miyim ?
Screenshot 2026-03-15 105714.webp

2020 model Opel Astra K 1.2 Turbo için 5W-30 yerine 0W-20 yağ kullanımı uygundur, hatta bu motor yeni nesil olduğu için fabrika çıkışı tavsiye edilen yağ genellikle 0W-20’dir; daha ince yapısı sayesinde soğuk çalıştırmada motoru daha hızlı yağlar ve yakıt ekonomisine katkı sağlar, ancak burada en kritik nokta kullanılacak yağın mutlaka Dexos1 Gen2 onayına sahip olmasıdır, aksi halde motor koruması açısından risk oluşabilir, bu yüzden eğer daha önce 5W-30 kullanıldıysa bile gönül rahatlığıyla 0W-20’ye geçebilir ve bundan sonra bu viskoziteyle devam edebilirsin. Kitapçığınızı ayrıca kontrol edebilirsiniz, ince yağ olduğu için mutlaka siz yinede kitapçıktan kontrol edin uyumlumu uyumsuzmu

Geri