isterseniz arabaniza uygun lastigi söyle secebilirsiniz, örnek vermek gerekirse babamda fiat linea var onun lastik ebatlari 195/65/15 ve nisan gibi yaz ve kis olmak üzere lastiklerin hepsini yenileyecegiz,bildigim kadari ile dünyadaki bütün büyük lastik firmalari Almanyada ADAC isminde bir yere lastiklerini test amacli göndermektedir bunlarin icersinde LASSA,PETLAS vs yerli isimleri göremezsin ve buradaki tesler bütün sartlar altinda 1 yil boyunca yapilmaktadir,ben buradaki test sonuclarina bakarak yazlik olarak 195/65/15 91H ölcülerinde en iyi performansi veren Bridgestone Ecopia EP 150 modelini buldum test asamasi kuru,islak,gürültü, yakit,asinma vs..test sekli 5 puan üzerinden yapilmakta en düsük puan en basarili ürün.... kis ayi icin ise Continental contiwinter contact TS850 modeli ise islak,karli, buzlu,asinma, gürültü,yakit vs.. bu kriterlerde en basarili lastik secilmislerdir, sizde bu siteden sizin arabanizin lastik ölcülerindeki testler bakip en iyi versiyonu bulabilirseniz..lastikcilere giderseniz ellerinde kalani itelemeye calisirlar , iste yok efendim bu yaz bu modelden 800 cift sattim 1 tane sikayet gelmedi begenmezsen getir falan gibi bircok varyasyon üretirler..yani firmalarin basarili oldugu alan farkli olabilmekte yazlik , kislik, agir vasita traktör vs..zaten o sayfada göreceksiniz ..