benim deneme şansım olmadı henüz de hiç son hızına baktınmı ne kadar cıkıyor ??
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
astra j nin ağırlığı 1310 olması gerek hiçte hafif bir araçta değil ayrıca yakıt tüketimi göreceli bir kavram kişiden kişiye oldukça değişiklik gösterebiliyorİstanbula giderken herzaman az yakar, sadece can kurtaranı tırmanırsın. gelirken sürekli tırmanırsınhele araç doluysa ve basıyorsan ank gelirken daha çok yakar.
Astra J yakıtına gelince, benim aracım Astra F 12 yaşında geçen hafta ist-ank yaptım. ortalama aynı hızlarda gidip gelmişiz benim aracımda 7,2 km tüketti. bana göre yeni bir araç için yakıtı çok fazla. 6-6,5 lt yakması lazım.
Bence göreceli değil. aracı alırken fabrikanın test ölçümlerinde verdikleri yakma değerleri gözönünde bulunduruluyor. Mesele 1.3 cdti astranın ortalama yakıt değeri 4,9 lt olması birkaç marka arasından tercih nedeni olabilir.astra j nin ağırlığı 1310 olması gerek hiçte hafif bir araçta değil ayrıca yakıt tüketimi göreceli bir kavram kişiden kişiye oldukça değişiklik gösterebiliyor
Bence göreceli değil. aracı alırken fabrikanın test ölçümlerinde verdikleri yakma değerleri gözönünde bulunduruluyor. Mesele 1.3 cdti astranın ortalama yakıt değeri 4,9 lt olması birkaç marka arasından tercih nedeni olabilir.
Benzinli araçlar içinde aynısı geçerli, tabi kullanıcının tarzı çok önemli. Burda belirtilen hızlar ve aracın gücü gözönüne alındığında bence biraz fazla yakmış. Aracın lastikleri, motorun yeni olması, hava koşulları, sürücünün stili aracın yakmasını etkilemiş olabilir. Ancak J kasa 1310 kg (sizin ifadeniz) 115 beygir gücünde, benim aracım 1100 kg 100 beygir (Kış lastikleri ile), bu şekildeki karşılaştırmada 210 kg ağır ama 15 beygir daha fazla güce sahip bir aracın daha az yakmasını ben şahsen beklerdim.
göreceliden kastınız nedir ben pek anlayamadım ama aynı şeyden bahsediyoruz farkındaysanız hem göreceli değil diyorsunuz hemde göreceliklerden bahsediyorsunuz , ayrıca 1310kg benim söylemime göre değil Opel'in Astra J için çıkarttığı Teknik özellikler ve donanım kitapçığından alıntıdır. Hem tüm yeni nesil Opel sahipleri bilir araç rodajını tamamlayana kadar fazla yakmaya devam eder. Rodajdan sonraki yakıt tüketimi tam beklenen gibi olucaktır. Hem daha yeni uyarlanmış bir motor mutlaka yazılımsal iyileştirmeler astra hlarda olduğu gibi bunlarda da olucaktır teknoloji yükü bir motora sahip sonuç olarak daha araç rodajını tamamlamadan da fazla yakıyor demek bu araca gerçekten haksızlık.Bence göreceli değil. aracı alırken fabrikanın test ölçümlerinde verdikleri yakma değerleri gözönünde bulunduruluyor. Mesele 1.3 cdti astranın ortalama yakıt değeri 4,9 lt olması birkaç marka arasından tercih nedeni olabilir.
Benzinli araçlar içinde aynısı geçerli, tabi kullanıcının tarzı çok önemli. Burda belirtilen hızlar ve aracın gücü gözönüne alındığında bence biraz fazla yakmış. Aracın lastikleri, motorun yeni olması, hava koşulları, sürücünün stili aracın yakmasını etkilemiş olabilir. Ancak J kasa 1310 kg (sizin ifadeniz) 115 beygir gücünde, benim aracım 1100 kg 100 beygir (Kış lastikleri ile), bu şekildeki karşılaştırmada 210 kg ağır ama 15 beygir daha fazla güce sahip bir aracın daha az yakmasını ben şahsen beklerdim.
araçta kaç kişiydiniz meraktan soruyorum.arkadaşlar pazar günü beylikdüzünden ankara gittim ve akşamına döndüm
benzin hesaplarım şöyle
ankara giderken ortalama sürat 120 yakıt 7,2 (tabii sürekli değil aslında hep 100-140 gittim)
dönüş ortalama sürat 130 yakıt ortalaması 6,6 bu duruma göre
gidiş dönüş yakıt ortalaması =6,9
sürat otalaması = 125
ücret ortalaması:0,265 krş
benzin malum 3,75 tl
sizce nasıl
toplam km 1000
birşey dikkatimi çekti onu bildirmek isterim istanbuldan ankara giderken sürekli rampa çıkıyorsun dönüş tam tersi![]()
arkadaşlar pazar günü beylikdüzünden ankara gittim ve akşamına döndüm
benzin hesaplarım şöyle
ankara giderken ortalama sürat 120 yakıt 7,2 (tabii sürekli değil aslında hep 100-140 gittim)
dönüş ortalama sürat 130 yakıt ortalaması 6,6 bu duruma göre
gidiş dönüş yakıt ortalaması =6,9
sürat otalaması = 125
ücret ortalaması:0,265 krş
benzin malum 3,75 tl
sizce nasıl
toplam km 1000
birşey dikkatimi çekti onu bildirmek isterim istanbuldan ankara giderken sürekli rampa çıkıyorsun dönüş tam tersi![]()
Yeni araçlarda rodaj süresinin olmadığını söylüyor servisler, J kasanın fabrika ş.içi-dışı ve ortalama yakıt tüketim verileri nedir? Eğer o verilerin üzerindeyse belki dediğiniz gibi rodaj süresi bitene kadar bir yargıya varmak doğru olmayabilir. Rodaj süresi yoksaki artık yok diyorlar bu arkadaşın söylediği hızlarda bu yakıt bence fazla. Ha araçta 4 yolcu ve bagaj varsa ozaman şartlar ağırlaşır ve bu yakma değerleri normal olabilir.göreceliden kastınız nedir ben pek anlayamadım ama aynı şeyden bahsediyoruz farkındaysanız hem göreceli değil diyorsunuz hemde göreceliklerden bahsediyorsunuz , ayrıca 1310kg benim söylemime göre değil Opel'in Astra J için çıkarttığı Teknik özellikler ve donanım kitapçığından alıntıdır. Hem tüm yeni nesil Opel sahipleri bilir araç rodajını tamamlayana kadar fazla yakmaya devam eder. Rodajdan sonraki yakıt tüketimi tam beklenen gibi olucaktır. Hem daha yeni uyarlanmış bir motor mutlaka yazılımsal iyileştirmeler astra hlarda olduğu gibi bunlarda da olucaktır teknoloji yükü bir motora sahip sonuç olarak daha araç rodajını tamamlamadan da fazla yakıyor demek bu araca gerçekten haksızlık.
üstad beylikdüzü adakentte oturuyor olabilirmisin ? orda bir astra j görüyorum da pazara yakın..
araçta kaç kişiydiniz meraktan soruyorum.