• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra J 1.6 CDTI Turbosu

bgrozyrt

Kayıtlı Kullanıcı
54-Sakarya
Selamlar,

2015 model Astra J 1.6 Cdti Sport bir araç alacağım. Eksper turbo hava çıkışında yağ kaçağı olduğunu belirtti. Değişim önermişler.

Bu durum bana totalde kaça patlar sizce?

Teşekkürler.

Selamlar,

2015 model Astra J 1.6 Cdti Sport bir araç alacağım. Eksper turbo hava çıkışında yağ kaçağı olduğunu belirtti. Değişim önermişler.

Teşekkürler.
Hortumlarda kaçak çatlak patlak varsa hortum değişimi ile düzelir fakat turbonun kendisi değişirse en az 20 bin vardır.

Selam araç km nedir ( bu durum bir miktar normaldir aslında. )

Selamlar,

Teşekkürler.
Turbo fiyatı ve o fiyatın %20 civarı işçilik ücreti kadar tutar eğer turbo değişmesi gerekiyorsa. Fakat çoğu zaman turbo hortumundaki yırtıktan dolayı da olabiliyor. Turbo hortumu tahmini 10-12bin civarı tutar işçilik dahil. Araç düşük kilometre ise turbonun kendisinde sorun olması düşük ihtimal. Renault 1.5 Dci motorlarda da sık sık yaşanır turbo hortumunda yırtığa bağlı olarak yağ kaçağı durumu. Turbo basıncını ölçtürün, 1.9 barın üzerinde çıkarsa turboda sorun yoktur(fabrika çıkışı en fazla 2 bar verir zaten). Turbo da motordan gelen yağla birlikte çalışır ve bu yağı devirdaim yaparak turbo içi sürtünmelerin önüne geçilir.

DurumYaklaşık Toplam Masraf
Basit sızıntı / conta–hortum18.000 TL – 30.000 TL
Turbo revizyonu45.000 TL – 65.000 TL
Turbo değişimi70.000 TL – 85.000 TL
Motor bağlantılı ağır arıza120.000 TL+

Ortalama fiyatı budur, bunu sağlam bir opel ustasının yerinde tespitiyle öğrenirsiniz.

Selamlar,

Teşekkürler.
Alacağın arabayı bir ustaya göstermeni tavsiye ederim. Bende 2 hafta önce 1.6 dizel Astra aldım 2015 manuel ekspertiz turboda ıslık sesi var dedi 3 farklı usta gördü bişey yok dedi turboya

Alacağın arabayı bir ustaya göstermeni tavsiye ederim. Bende 2 hafta önce 1.6 dizel Astra aldım 2015 manuel ekspertiz turboda ıslık sesi var dedi 3 farklı usta gördü bişey yok dedi turboya
Bende de ses var ve bunu bilerek aracı aldım. Hortumlar ve bağlantı yerlerine baktıracam daha. Özellikle soğukken 1. Ve 2. Viteste yapıyor ısınınca geçiyor ama. Sizde de öylemidir?

Bende de ses var ve bunu bilerek aracı aldım. Hortumlar ve bağlantı yerlerine baktıracam daha. Özellikle soğukken 1. Ve 2. Viteste yapıyor ısınınca geçiyor ama. Sizde de öylemidir?
Turboya dair bir sıkıntım yok ama araba bazen soğukken 1700 küsür devirlerde trim sesine benzer bir ses çıkartıyor onu çözemedim

Selamlar,

Teşekkürler.
Hocam yanlış anlamadıysam normalde turbo hortumundan kaçırıyor benim aracımda 1.6 cdti 136lık bende de yağ kaçağı var ama ustam boruyla alakalı olmadığını borunun bağlantı yerinde ki contadan kaynaklandığını söylemişti ve bu kaçırmanın (eser miktar kaçırmanın)çoğu dizel arabada olduğunu söyledi ve o contayı değişerek bunu geçirmiştik.

Geri