• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra j 1.6 cdti - P0181 arıza kodu

Hala aynı problem mevcut araçta, ve artık benim araçta soğuk çalıştırmada en yakın zamanda servise götürün uyarısı veriyor fakat motor arıza lambası yanmıyor.

arkadaşlar problem yazılımsal. güncelleme ile çözebilirsiniz. istanbulda aşağıdaki yerde yaptırdım. umarım faydalı bilgi olur.

Ekli dosyalar

• IMG_3111.webp
    IMG_3111.webp
    136.4 KB · Görüntüleme: 3
hocam hem titreme hem de servise gidin uyarısı geçti mi yazılım ile?

Motor titreşimli ve sesli çalışıyordu. Onlar da baya baya azaldı ama ben aracı verirken bütün dertlerini söyleyip teslim etmiştim. yazılım harici enjektör ayarı vs de yaptık dediler ama yaptılar veya yapmadılar bilemiyorum açıkcası. güncel durumda daha sessiz ve daha az titreşimli çalışıyor. sabahları veya herhangi bir zaman da en kısa zamanda servise götür gibi uyarı vermiyor. benim araçta motor ışığı hiç yanmadı. sadece her sabah 18 üstünde çıkınca sıcaklık servise götür diye mesaj çıkıyordu uyarı olarak. kışın uyarı vermiyordu.

bende de aynı durum var. hava çok soğuk olursa uyarı vermiyor. biraz daha ılıman olursa (5 dereceden yüksek gibi) o zaman motor hem devir dalgalanması yapıyor hem de "en kısa sürece servise gidin" uyarısı çıkıyor fakat herhangi bir arıza ışığı yakmıyor. bu durumu motor sıcakken aç kapa yaptığında da yapmıyor. açıkçası sürüşe bir engeli yok fakat insanın sinirini bozuyor.

Geri