• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra j 1.4 turbo Esp ve motor arıza ışığı

Chemnewa

Kayıtlı Kullanıcı
46-Kahramanmaraş
Arkadaşlar merhabalar aracım 2014 astra j 1.4 turbo benzin+lpg. Yaşadığım sorun çok yoğun trafikte dur kalk yaparken bir süre sonra (yaklaşık 15 dakika içinde) esp lambası ve motor arıza ışığı yanıyor ardından araba titremeye başlıyor gaza basıp hızlandığımda titreme kesiliyor uzun süre yüksek hızlarda gittikten sonra lambalar sönüyor. Titremenin olduğu zamanlarda aracı kapatıp hemen tekrar açtığımda sorun devam ederken 7-8 dk bekleyip çalıştırdığımda ise arıza olmuyor. Ustalara gösterdim bobini, bujileri, bobin soketini değiştirdiler lpg yi devre dışı bıraktılar boğaz kelebeğini temizlediler depo havalandırma valfini değiştirdiler (tümünü ayrı ayrı test ettik) ama arıza devam etti. Ben ısrarla map sensörüne de bakın dedim ama ustalar ısrarla sorun onda değildir deyip kafalarına göre birşeyler değiştirdiler. Aynı sorunu yaşayan var mı acaba çözüm önerisi olan ya da...

Ekli dosyalar

• 20251107_160025.webp
    20251107_160025.webp
    123.5 KB · Görüntüleme: 4
Benimde corsa d dizel otomatik, servis ve esp ışığı yandı acaba aynı sorun mu ki

Benim araç cumadan beri ustada daha dönmedi. Sizin aracın arızası yukarıda anlattığım gibi mi acaba?

Arkadaşlar sorunu çözdük. çıkma orjinal bobin taktım 3 haftadır sorun çıkmadı bilginize

Geri