Ynt: Astra J 1.3 Ecoflex 15000 Bakımı
dün öğledensonra 3 gibi servise gittim. 5 gibi teslim aldım. öncelikle şunu belirteyim ki servis ücreti aslında 520 tl imiş. servis görevlisi bilgisayar başında karşıma bu fiyatı çıkarınca itiraz ettim ve bana telefonda söylenen rakamın 430tl. olduğunu söyledim. gidip arkadaşla yüzleşince arkadaş bana astra h dizel fiyatı verdiğini j demediğimi iddia etti. ufak soluklu atışma neticesinde aracın bakımını 470 tlye yaptırdım.
yaplan işlemlere gelince;
atık hizmet bedeli 3,90
yıllık bakım 123.00
sarf malz. 9,90
polen filtre karbon insignia 58.05
yakıt filtresi insignia 56,60
hava filtresi A20DTH A16LET 34,14
yağ filtresi Z19DTR 41,80
balata temizleme ilacı 4,95
cam temizleme sıvısı 0,5lt. 2,50
4lt. motor yağı tam sent.5W/30 100,00
işçilik 136,80
iskonto 31.35
kdv 72,63
fren disklerimdeki problemi söylediğimde geniş bir zamanda gelip arabamı bırakmam gerektiği söylendi. yetkilinin elle yaptığı ilk gözlemde arka disklerin önlere göre daha çizik olduğunu, bir takım testler yapacaklarını ve sonuçlarını gm'ye gönderip oradan gelecek cevaba göre müdehale edeceklerini söyledi.
servisten çıktıktan sonra yakıt değerlerini sıfırlayıp zonguldak ereğli gittim. köprü trafiğini atlattıktan sonra gidiş dönüş 570 km. civarı yol yaptım ve performansımda gözle görülür bir iyileşme hissettim. performanstaki iyileşme 0-100 hızlanması olarak değilde aracın kendini daha seri toparlaması daha rahat ivme yakalaması olarak belirtebilirim. köprü trafiğini ve gidişte çamlıcadan düzce yol ayrımına kadar 140-160 km. hızlarda gittim ve ereğliye vardığımda ort. yakıtımın 6.4 idi.. dönüşte düzce tem katılımından izmite kadar cc ile 120 km. sonrasında gişelere kadar 140-160 aralığı gişelerden evime kadar da 100-120 km aralığında geldim. yakıtım 5.7ye düşmüştü.
ayrıca kardeşimin askerliğinin bitmesi dışında günün en güzel anı ismailin yerinde geçirdiğim yarım saat idi. ne sinir bıraktı ne stres.. iyiki varsın..