astra H yol bilgisayarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan genom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
egr ne demek ki ne işe yarar??:eek:
dizel motorlarda pek bir halta yaramayan bir sistem galiba
ben de ustaların tavsiyesi uzerine yaptıracam iptali
dizellerdeki yakma sisteminde fazla ısı olusmasını engellemek için egzostan cıkan nispeten soguk gaz karısımının silindir icine geri donusumunu yapan bir miktar da cevre koruyuculuguna soyunan ama motor verimini ve de takıt tuketimi arttırıp kurum baglamaya da sebebiyet vererek goz ardı edilirse tum motoru indirmeye kadar giden arızalara sebep olan bir sistem
dizel ustalarının bicogu ozellikle sakin surus stiline sahip arac kullanıcılarına tavsiye ettiği bir iptal işi

dizel motorlarda pek bir halta yaramayan bir sistem galiba
ben de ustaların tavsiyesi uzerine yaptıracam iptali
dizellerdeki yakma sisteminde fazla ısı olusmasını engellemek için egzostan cıkan nispeten soguk gaz karısımının silindir icine geri donusumunu yapan bir miktar da cevre koruyuculuguna soyunan ama motor verimini ve de takıt tuketimi arttırıp kurum baglamaya da sebebiyet vererek goz ardı edilirse tum motoru indirmeye kadar giden arızalara sebep olan bir sistem
dizel ustalarının bicogu ozellikle sakin surus stiline sahip arac kullanıcılarına tavsiye ettiği bir iptal işi
anladım servisle konuşayım ben bunu:rock

bnmde 1.3 astra cdti aracım war 2006 model ikinci el aldım aracı.. aracın cım modulu degiştirilmiş.. marşla ilgili de o bilindik problemi hiç yaşamadın sanırım o da degiştirilmiş.. EGR, carbon clean ve Rapid Box gbi işlemler bnde yapılmadı.. EGR yi anlatmışsınız ama bunun iptalinin arabaya bi zararı olmayacagı kesin mi acaba? bide carbon clean ve rapid box nedri?
EGR iptalinin cevre kirliligine biraz katkıda bulunmasından baska bir zararının olmadıgı soyleniyor ustalar tarafından ( opel servisine gidersen pek yanasmıyorlarmış iptale ama iptali de garanti dışı bırakmıyormuş) hatta yararının oldugu verim artısı da yapyıgını savunanlar var

Rapıd Box harıcı takılarak kullanılan aracın yakıt enjeksiyon sisteminde araya giren bir yazılımla iyilestirme ve ayar degişikligi yaparak tork ve de hp acısından %20-25 arası artış yaptıgı soylenen bir elektronik kutu

garanti dışı kalmasına neden oluyor ancak takılıp sokulmesi cooook kolay birkac kablo-soket ile tamamen devre dısı kalarak geride iz bırakamadan ortadan kaldırılabilme ozelligi var ( servise gitmeden once sokuver ) artış oranları 1.3 cdtı astra da 90 dan 112-114 hp ye cıkış olarak standartize edilmiş konumda
pazaryeri nde Mehmet Gazihan isimli bir ustamız var toyotasa@hotmail.com ( dizel profesoru gibi masallah ) bir baglantı kuruver...foruma da uye arattırıver bulursun linkini
Carbon clean ise baca temizleme işlemi gibi birşey Kurum baglayan yolların temizlenmesi 50-60 ytl masrafı var yaptırmak hakıkaten yararlı

Son düzenleme:
Geri