Arabam easytronic. 21.000'de aldım, şuan 28.000'de. Her trafiğe girdiğimde iyi ki easytronic almışım diyorum.
Klasik otomatikleri yakıt verimsizliği yüzünden istemedim, bir çok markayı da bu sebeple değerlendirmeye almadım tercih yaparken. Easytronic'in performanslı kullanım için çok uygun olmadığını biliyordum, ama benim için önemli bir kriter değildi. Kaydırma sıkıntısını biliyordum ve hill holder'lı bir model tercih ettim (şimdi standart donanım sanırım), neyse uzatmayayım sonuçta ihtiyaçlara göre bir tercihtir bu.
Konuya gelirsem easytronic ile ilgili servisten bana yapılan öneri arasıra ve özellikle sıkışık trafikte vitesi manuel modda kullanmak. Ne kadar doğrudur bilmem fakat bahsi geçen easytronic problemlerinin hep sürekli tam otomatik modda kullananlarda ortaya çıktığı söylenmişti bana. Sebebi için de otomatik modda sistemin sürekli çalışarak aşırı ısınması gösterilmişti.
Şimdi easytronicim sorunsuz diye yazdım ya kesin bişiler gelir başıma, o durumda Opel'e sövme hakkımı saklı tutarım