Astra h yakit depo kİlİt motoru ÇaliŞmiyor

muratcemgenc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eyl 2015
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhabalar,

dÜn İtİbarİyle benzİn İstasyonuna gİttİĞİmde depo kapaĞi aÇilmadi.İstasyonun arkasindakİ servİsten yardim alarak kİlİtİ manuel olarak aÇtik yakitimi aldiktan sonra elle tekrar kİlİtİ arka bagajin oradan kapattim
merkezİ kİlİt arka bagaj dahİl her yerİ kİlİtlİyor aÇiyor ama depo kİlİdİ ÇaliŞmiyor.

Sorum Şu depo kİlİdİ İle bagaj kİlİdİ ayni motordan saĞlaniyor mu?
SaĞlaniyorsa sorun motorda dİİl tesİsattadir dİyebİlİr mİyİz

teŞekkÜrler
 
Benim araçlarımda (Vectra A, Astra F) depo kapağının motoru ayrı, eski aracım Vectra B nin depo kapağının motoru da ayrı idi. O motor kolay kolay bozulmaz, öncelikle sigorta, kablo tesisatı, fiş gibi yerleri gözden geçirmekte fayda var.
 
depo kapağının ayrı bir motoru var.
web aramalarında yenisinin fiyatı 130 tl gibi görünüyor.
kilidi söküp tamir etme ihtimali de olabilir.
 
Üstad reno 9 bagaj kilitliyorum ucunu değiştirirseniz eskisi ile biraz zorlama ile uyuyor


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Aynı sorun benim başıma da gelmişti ben kendim tamir ettim;

Bagaj tarafından depo kapağının arkasına ulaşılabiliyor(döşemeyi klipslerinden ayırıp ulaşılabilir).
Kutu gibi bir aparatı var onun içerisindeki motoru çıkartım(çıkartmadan önce kutunun ucundan çıkan parçayı ileri ve geri çekin bazen takıldığı içinde çalışmayabiliyor eğer hala çalışmıyorsa sorun motordandır).
Benim sorun motordandı motoru çıkarttım sanayide o motor büyüklüğünde bi motor aldım ucu biraz daha çıkıntılıydı onu canavarla kestim ve bozuk olan motordaki plastik ucu yeni aldığım motora taktım ve oldu.

maliyet 15 lira
 
bugün tekrar elle bir kontrol yaptığımda motorun kilitlediğini ancak geri açmadığını gördüm.motorun hareketli kısmına bir miktar würth ultra 2040 su itici yağlayıcı sıktım.arıza giderildi.depo kapağı merkezi kilitle beraber kilitliyor ve açıyor.sorun motorun yağsız kalmasıymış.

herkese teşekkürler
saygılarımla
 
Geri
Üst