astra h tekleme silkeleme yığılma :(

mahirmuslu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar 2005 astra h enjoy twinport aracım var lpg hiç takılmadı ve araç 82000 de, aracımda şehiriçinde 2000 3000 devirde tekleme yığılma sorunu mevcut ve resmen eziyet haline gelio araba kullanmak.:( uzun yolda hiçbirsorun yok,, egr valfi bobinler enjektör temizliği sensözler hepsi kontrol edildi fakat sorun çözülmedi yardımcı olabilcek arkadaş varsa şimdiden çoooook teşekkrler....:S

bizim araçta da bi ara çok tekleme gibi bir sorun olmuş.. buji beyni diye bişey demiş usta, alınmış bi işe yaramamış, sonra başka bi usta bi civatanın gevşediğini bulmuş, onu sıkınca sorun ortadan kalkmış... aklında olsun

slm arkadaşlar 2005 astra h enjoy twinport aracım var lpg hiç takılmadı ve araç 82000 de, aracımda şehiriçinde 2000 3000 devirde tekleme yığılma sorunu mevcut ve resmen eziyet haline gelio araba kullanmak.:( uzun yolda hiçbirsorun yok,, egr valfi bobinler enjektör temizliği sensözler hepsi kontrol edildi fakat sorun çözülmedi yardımcı olabilcek arkadaş varsa şimdiden çoooook teşekkrler....:S

TIS2000 den bu sorun 11.2010 tarihli 2574 nolu reminder ile cozuldu. Sorun EGR valfi ve intake manifold icerisinde olusan kurumdur. Ariza tesbiti icin tavsiyem sudur oncelikle EGR valfinize gelen soketi yerinden sokun ve bakin arizalariniz ortadan kalkacakmi. EGR valfini sokunce ariza lambasi yanacaktir ondan yana bir sey olusmasin kafanizda, eger aizalariniz ortadan kalkarsa asagidaki islemler yapilacak.

1. EGR valfi degisecek. (280 TL)
2. Intake manifold kurum temizligi yapilacak (150 TL)
3. Bujiler degisecek (48 TL)
4. Eger bobin arizali ise bobin degisecek (230 TL)

Bu islemlerden sonra arizaniz hala daha gitmediyse tek bir ihtimal kalmakta 550 TL degeri olan oksijen sensoru degisecek. Bununla birlikte ben oksijen sensoru seviyesindeyim, digerleri benim arizami cozmedi maalesef. :( ....

gecmis olsun

Siboplardan yapabilir, siboplar kurum nedeniyle çalışamaz hale gelebiliyor, bu nedenle size tavsiyem carbon clean yaptırın, benzine enjektör ve motor temizleyici katkı maddesi koyup aracınızı bir depo benzinle bu şekilde gezin, düzelmezse üst kapak açılıp siboplar değişecek... Yaklaşık maliyet 1000 TL :(

bizim araçta da bi ara çok tekleme gibi bir sorun olmuş.. buji beyni diye bişey demiş usta, alınmış bi işe yaramamış, sonra başka bi usta bi civatanın gevşediğini bulmuş, onu sıkınca sorun ortadan kalkmış... aklında olsun
bende bi borası olan bi abiden duydum aynı sorun çözümünü aynı şekilde tekleme yapıormuş ve devir sensörü varmış o gevşemiş sıkmış usta sorun kalkmış inş. ondandır...ama cumartesi götürücem yetkili servse çözümü paylaşıcam sizlerle

Hocam bırde 'V' kayısını kontrol ettır , yada kendınde edebılırsın dişleri ne durumda diye basıt gorunebılır ama motorun calısırken kullancıya verdıgı hıssı degıstırıyor ,tekleme sorununu çözebilir ..

TIS2000 den bu sorun 11.2010 tarihli 2574 nolu reminder ile cozuldu. Sorun EGR valfi ve intake manifold icerisinde olusan kurumdur. Ariza tesbiti icin tavsiyem sudur oncelikle EGR valfinize gelen soketi yerinden sokun ve bakin arizalariniz ortadan kalkacakmi. EGR valfini sokunce ariza lambasi yanacaktir ondan yana bir sey olusmasin kafanizda, eger aizalariniz ortadan kalkarsa asagidaki islemler yapilacak.

1. EGR valfi degisecek. (280 TL)
2. Intake manifold kurum temizligi yapilacak (150 TL)
3. Bujiler degisecek (48 TL)
4. Eger bobin arizali ise bobin degisecek (230 TL)

Bu islemlerden sonra arizaniz hala daha gitmediyse tek bir ihtimal kalmakta 550 TL degeri olan oksijen sensoru degisecek. Bununla birlikte ben oksijen sensoru seviyesindeyim, digerleri benim arizami cozmedi maalesef. :( ....

gecmis olsun
öncelikle çok teşekkrler sizede gecmiş olsun fakat egr deişti kurum temizlendi bujıler deişti bobin sıfırıyla denendiiiiii malesef cumartesi sorun cozulurse çözümü paylasıcam forumdaa cok tesekkurler...

arkadaşlar biraz geç oldu çözümü paylaşmam fakat paylaşım geçte olsa inş işinize yarar...

1.olarak aracınızı kesinlikle yetkili servise götürün ve olanağınız varsa büyük şehirdeki yetkili servise... ( aracımı özel ustalardan sonra denizliye yetkili servise götürdüm ve bana twinport la ilgili bi parçanın değişeceğini söylediler ve maliyet 950 tl sadece parça ücreti)

2.aracınızda deneme yapmalarına asla izin vermeyin acaba burdanmı acaba şurdan mı diyerek emin olmadan kobay olarak aracınızı kullandırmayın sağlam parçalarda bozuluyor... (gidilen ustalardan bitanesi benzin pompasını söktü ve yanlış takmış izmirdeki sorunumu çözen yetkili serviste meydana çıktı extra masraf)

3.olarakta aracınızdan sökülen tüm bozuk denilen parçaları isteyiniz tamircide bırakmayınız! idareten tamirci onu onarıp başka birinin başını yakmasın...

Şimdi gelelim sorunun kaynağına... Aracımızı belki 50 tane tamirciye ve 1 tane yetkili servise götürdüm sadece şurddanmı burdanmı die çile çektirdiler. sonunda İzmir Çiğli deki Atatürk organize sanayideki EGEM OPEL ARAŞTIRMA MERKEZİNE götürdüm. karşılamaları gayet muhteşem ilgileride aynı şekilde. Neyse orda aracımızdan şikayetimizi öğrenmek için Makina Mühendisi Takım Elbiseli Kravatlı bi abimiz direksyona geçti yanında ben aracı denemeye çıktık ve 1 km gitmeden sorunun nerden kaynaklandığını nokta atışıyla söyledi ve servise geri döndük...
O çok merak edilen baş ağrısı arıza; Egr valfinin olduğu yerden enjöktörlere giden döküm halindeki parmak kadar genişlikteki borunun tıkanmış olması üst kapak contasını ayırdıklarında görülüyor zaten ve benide müşterilern girmedikleri servis alanına aldılar içimin rahat etmesi için gösterdiler...
sonrasında aracın 1 2 gün duracağını komple bakımdan geçeceğini söylediler.kendi servis araçlarıyla ksk ya bıraktılar aldılar bıraktılar aldılar 3 kez bu işlem aynen tekrar edildi...
sonunda aracımızı almamız için aradılar ve benzin pompasını yanlış takan adam sayesinde parçalar değişmiş adan z ye bakım yapılmış aracımız hazır haldeydi...
evet masrafsa okadar servisle bıraktılar aldılar arac 2 gun ugrastılar benzin pompası su haznesi ve egr enjektör boru temizliği toplam 342 tl ayrıca cıkan parcalarıda geri teslim ettiler...
ne diyim yok yetkili servis sole pahalı böle pahalı diyorlardı ama sonuc ortada aldıkları parada helal hoş olsun sorunumda ortadan kalktı... Mustafa Beye oradakı tum ustalara EGEM OPEL ARAŞTIRMA MERKEZİNE çok çok çok teşekkürler...
Umarım paylaşım işinize yarar hayırlı akşamlar arkadaşlar...
Aracımızı İçeriye bıraktık ve

Geri