Astra H Sustalı Anahtarda Gevşeme Sorunu

Efkan ATALAY

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

2011 model ve garantisi devam etmekte olan aracımın kumandalı anahtarı (sustalı) kapalı durumda sallarken içerdeki anahtar sürekli oynayıp zangırdıyor. Çok saçma olan bu durum için garanti kapsamında değişim talebime Diyarbakır Canlar Opel Servis "Abi bu normal bir durumdur." diyerek reddetti.

Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Sizce de aracı satın alırken sorunsuz olan ve geçen 1.5 yıllık süreçte ses yapmaya başlayan uzaktan kumandalı anahtarın garanti kapsamında değişimi gerekmez mi? Ya da onarımı yapılmaz mı?

Son olarak pratik olarak kendim onarabilir miyim?

Deniyeyim dedim ve hafif bir ses var. O da boşluk kaynaklı. Çalıştığı mil sıkı olsa, açılırken takılırdı.

Yalnız bendeki bayağı bi gevşek durumda. Bildiğin zangır zangır ses yapıyor yaa?

Bende böyle bir durum vardı. Yere düşme sonucu kumanda dağıldıktan sonra mecbur giriştim. Yayını iyice sıktım bastığım da anahtarın yerinden çıkma hızı baya iyi oldu. Anahtarın oynaması da kesilmişti ama zamanla tekrar o hale geri geldi. Servisler genelde bu tip ses geldi boşluk yaptı gibi şeyleri dikkate almıyorlar ilgilenmiyorlar.

Bazı kasko poliçelerinde anahtar değişimi var. Sizde kaskodan anahtar değişimi için talep de bulunabilirsiniz. Bir akrabam dağılan sustalı anahtarı için kaskodan değişime gitmişti. Bir araştırın derim.

Bende böyle bir durum vardı. Yere düşme sonucu kumanda dağıldıktan sonra mecbur giriştim. Yayını iyice sıktım bastığım da anahtarın yerinden çıkma hızı baya iyi oldu. Anahtarın oynaması da kesilmişti ama zamanla tekrar o hale geri geldi. Servisler genelde bu tip ses geldi boşluk yaptı gibi şeyleri dikkate almıyorlar ilgilenmiyorlar.

Bazı kasko poliçelerinde anahtar değişimi var. Sizde kaskodan anahtar değişimi için talep de bulunabilirsiniz. Bir akrabam dağılan sustalı anahtarı için kaskodan değişime gitmişti. Bir araştırın derim.

sadece anahtar 250 tl. anahtarı kaybettim demezsenizde vermiyorlar. anahtarın yanında ruhsat veya size ait bir belgenin kaybolduğunu söylemezseniz sadece anahtarı veya komple kontak ve kilit revizyonu yapıyorlar.

sadece anahtar 250 tl. anahtarı kaybettim demezsenizde vermiyorlar. anahtarın yanında ruhsat veya size ait bir belgenin kaybolduğunu söylemezseniz sadece anahtarı veya komple kontak ve kilit revizyonu yapıyorlar.

Olabilir, belki de kilit-kontak şeklinde halledildi.

Anahtar gövdelerine baktım bir ara, 30-50 lira arası satılanlar var inanılmaz kalitesiz. Benimki de anahtarlıktan çıktı artık renk kalmadı. Boşluk da bonus.

Geri