astra h sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dayi70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dayi70

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaslar benim sorunum biraz farkli galiba benim arac ara ara 1 ay da 1 defa veya 2 defa isitma buji lambasi yanip sonuyo devamli ve sonra eksozdan acayip bi ses geliyoo sanki spor egsoz gibi ayni zamanda yakit en az 5 kat artiyoo mesale rolanti de normalde 0.6 -0.7 yakat araba rolantide 3.5-4.0 arasi yakiyo ve anlamis degilim servisede goturdum normal diyolar ...........

isitma buji lambasi acaba hangi lamba aracınızda ??

Bu olay sadece dizellerde var galiba he :s hiçbir bilgim yok o yüzden soruyorum

Son düzenleme:
yay isareti desem bilirsin sadece dizellerde

merhaba arkadaslar benim sorunum biraz farkli galiba benim arac ara ara 1 ay da 1 defa veya 2 defa isitma buji lambasi yanip sonuyo devamli ve sonra eksozdan acayip bi ses geliyoo sanki spor egsoz gibi ayni zamanda yakit en az 5 kat artiyoo mesale rolanti de normalde 0.6 -0.7 yakat araba rolantide 3.5-4.0 arasi yakiyo ve anlamis degilim servisede goturdum normal diyolar ...........
kardesim partikül filitresi yani PDF devreye giriyor burda yapman gereken durana kadar aracla turlaman yoksa 2-3 defa temizlemeden kapatirsan egzoz tikanmasina sebep olursun buda motora agir masraf cikarir..unutma her kizdirma bujisi yandiginda patikül filitresi devreye girer kurumu yakar temizler ve burda rolatide 6-7 litreye kadar yakitin cikmasi normal..yapman gereken motoru istop etmeyip söyle bir turlaman Yani aracini gazzi götrücen kaka yapmaya :D...
zaten fark edeceksin kizdirma bujisi devreye girince yakitin artacak..bitene kadar motoru kapatma...yani korkulacak birsey yok bu partikelfiltre alisacaksin :D

Son düzenleme:
yani selim kardes bu her astrada olan bisey mi nedeni ne,,,..???

yok kardesim tüm partikel filitresi olan araclarda böyle..euronorm5 avrupa standarti...
bu sistem kurumu biriktirip sonra dolunca yakiyor..alisacaksin :D
bende yok Allaha sükür 2009 model ama türkiye o asamaya gelmediginden ucuza ithal icin koymuyorlar genelde.yoksa ne öyle köpegi gezidirir cis yaptirir gibi :D her 300-1000km araligi

anladim kardes biri der katalizor biri der enjektor ben bilmiyodum kafamda cok karismisti saol hersey normal oozaman

yok hersey normal normal olmayan bu icadi yapanda...göya cevreci zikkim ama fazladan tur attiriyor..yap dolmaya yakin ikaz versin sende manuell dügmeye basma ile devreye girsin..ne öyle o istedigi zaman yakacak bende turlayacagim..o fazladan tur cevreyi kirletmiyor sanki :D

bilader rabayi servisten getirdim adam butun kodlari sildirmis eger bi daha calismamzlik yaparsa bi parc var mis turkcesi gaz kumandsi diye geciyo 1500 euro yu bulurmus bu ne anlayamadim

Geri