astra h radyo problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arctech
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arctech

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar merhaba. 2 gundur aksam vakıtlerınde radyo kanalları arasında gecıs yaptıgımda radyodan ses cıkmıyor.yaklasık 15 dakıka sonra radyo ıstasyonundan ses gelıyor. hafızadakı 9 radyonun 8 ı aynı sekılde yapıyor. yanı 1 nolu hafızada yayın yapan radyodan 2 ye gecıyorsunuz radyodan ses cıkmıyor radyo bır sure sonra search moduna gecıyor ve 10-15 dakıka sonra radyodan ses cıkıyor. 3 nolu hafızaya gecıyorsunuz yıne aynı. sadece 8 nolu kanalda boyle bır sıkıntı olmuyor.hafızadakı radyolar yerıne arama yapmaya kalktıgınızda da durum aynı. arama bır turlu sonuclanmıyor. ustelık bu soyledıklerın ankara sehır merkezınde. ısın ılgınc yanı dun saat 19.00-21.00 arası boyle oldu. sabah hıcbırsey yoktu. bugun yıne aynı yaklasık 19.00 sularında aynı seyı yasadım. radyo ıle ılgılı benzer bır sıkıntıya tanık olan oldu mu? radyodakı bu sorun neden kaynaklanıyor olabılır?

Ismaıl erten

arkadaslar merhaba. 2 gundur aksam vakıtlerınde radyo kanalları arasında gecıs yaptıgımda radyodan ses cıkmıyor.yaklasık 15 dakıka sonra radyo ıstasyonundan ses gelıyor. hafızadakı 9 radyonun 8 ı aynı sekılde yapıyor. yanı 1 nolu hafızada yayın yapan radyodan 2 ye gecıyorsunuz radyodan ses cıkmıyor radyo bır sure sonra search moduna gecıyor ve 10-15 dakıka sonra radyodan ses cıkıyor. 3 nolu hafızaya gecıyorsunuz yıne aynı. sadece 8 nolu kanalda boyle bır sıkıntı olmuyor.hafızadakı radyolar yerıne arama yapmaya kalktıgınızda da durum aynı. arama bır turlu sonuclanmıyor. ustelık bu soyledıklerın ankara sehır merkezınde. ısın ılgınc yanı dun saat 19.00-21.00 arası boyle oldu. sabah hıcbırsey yoktu. bugun yıne aynı yaklasık 19.00 sularında aynı seyı yasadım. radyo ıle ılgılı benzer bır sıkıntıya tanık olan oldu mu? radyodakı bu sorun neden kaynaklanıyor olabılır?

Ismaıl erten
benim sattığım astrada ona benzer bazen radyo kendinden search moduna geçiyordu :(

Mesele RDS'den kaynaklanıyıor. Ses gelmediği sırada RDS'yi kapatırsanız ses gelmeye başlar.

Aslında bu bir arıza değil, ama maalesef Opel otomobillerinin müzik sistemleri RDS'leri gerçekten Radio Data System olarak kullanmaya çalıştıklarından eğer RDS sinyalinde azalma varsa o kanalı görmüyor ve benzer RDS yayını yapan bir kanal aramaya başlıyor.

Karışık biraz.. Problemin önüne geçmek için kanalı RDS kapalıyken kaydedin.

arkadaşlar yeni bir konu açmak istemedim. benimde sorunum var. bilen arkadşlar bunada yardımcı olursa sevinirim. konu kirliliği olmamış olur ayrıca. benim cd 30 mp3 te mesela radyoyu açıyorsunuz biraz çaldıktan sonra MEM yazıyor ve frekans aramaya başlıyor. sürekli frekans aramada kalıyor. normal elle kanal buluyorum. herhangi bir sayıya uzun süre basıp kanalı kaydediyorum. biraz dinliyorum ve tekrar MEM yazıyor ve aynı problem devam ediyor. kafayı yememek elde değil. böyle bir olay yoktu daha önce. son 2 haftadır çıldırttı. ayrıca arkadaşın dediği sorun rds den kaynaklanıyor. zaten sizlerde belirmişsiniz.

Bu bir sorun değil. Söylemiştim RDS'i kapalı tutarsanız MEM (memory) yazmaz. RDS'li olarak kaydettiğiniz radyo istasyonu, radyo frekansının sinyali zayıflayınca başka bir RDS'li kanalı hafızadan bulmaya çalışıyor. Kanalı RDS'siz kaydederseniz, bir problem kalmaz.

mert çok saol. bugün hemen bakcam. sonuçları akşama söylerim

bügün kendi sorunumla ilgili( MEM yazısı) teybi kurcaladım. sorun TP den kaynaklanıyor. TP yi kapadığımda sorun düzeldi

TP'de de aynı mantık var. Onda da TP (Trafik Bilgisi) sinyali arıyor.

Halletiğine sevindim. Ancak RDS konusunda Opel'in müzik sistemleri hakikaten başarısız, daha doğrusu fazla kuralına uygun.

sorun opel de değil bence. çoğu özelliği kullanamıyoruz ki. tp flan hepsi bilgi amaçlı. ama Türkiye de altyapı yok bu konuda. sadece rds var o da tam değil. neyse yapcak bişey yok

Geri