astra H orjinal 15 jantına performans lastik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gkirtay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gkirtay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
18 krom kullanıyodum 215/35/18 ama simdi jantlarımı satıyorum orjinal jantlarıma yüksek performans lastik alıcam tavisiyelerinizi bekliyorum hangi marka olabilir ebet olarak ne tavsiye edersiniz + olarak araba 3,5 cm koni yayla alçaltılmıştır.. alıcam lastikte bu çok etken yaratırmı?

Son düzenleme:
bilen yokmu arkadaşlar

O ebatta performans lastiği için çok fazla seçim şansın yok gibi
Bridgestone Turanza ER300 ü deneyebilirsin veya Turanza ER30 da olabilir, ucuz olsun diyorsan P6 yı önerebilirim, yaygın önyargının aksine fena lastik değil. Ama bunlar da performans lastiğinden çok standart binek lastiklerine yakın lastikler. Yurtdışında 195/65/15 uyan yüksek performans lastikleri var ama herhalde burada az kullanıldıkları için pek bulunmuyor bulununca da fiyatları yüksek oluyor. O tip lastiklerin bir handikapı da eğer bir tanesinin başına birşey gelirse benzerini bulmak sorun oluyor

Continental SportContact2. Sanırım 3ü de çıktı.

205-50veya 55-15 alabilirsin.kumho ve benzeri markalarınki fiyat olarak uygun.

Eski VectraB2 CD aracımda 195/65/15 H Bridgestone Potenza GIII kullandım memnun kaldım. Yol tutuşu, sessizliği, konforu güzeldi. Fakat aracı satarken söktüğümde çok fazla taş yarası gördüm şaşırdım. Yuvarlak taşlar bile saplanmıştı lastiğe (1.5 ay kadar kullanmama rağmen). Yeni aracıma lastik alırken Potenza tercih etmedim. Türkiye şartlarına uygun değil diye düşündüm. 1 hafta önce 215 55 16 W Lassa Impetus Sport aldım, fiyatı uygun, yerli üretim, ve bizim şartlarımız için daha uygun diye düşündüm. Potenzadan hiçbir farkını görmedim açıkçası. Aynı şekilde sessiz konforlu yol tutuşu iyi (ani frenlerde ABS'yi devreye sokmayacak kadar iyi). Lastikleri çok araştırdım, çok uyduruk markalar almamak şartı ile gereksiz yere fazla para vermeyin derim, aşağı yukarı hepsi aynı gibi geliyor bana. Çünkü lastik testlerinde yer alan modelleri incelediğimde Kumhonun bir modelini 1. sırada görebiliyorken Michelin aynı listede 10. sırada yer alabiliyor. Markadan çok model önemli ve ayrıca listelerde üst sıralarda yer alan modellerin neredeyse hiçbiri benim baktığım lastikçilerde yer almıyor. Daha çok her markanın standart modelleri var, ve aynı ayarda aşağı yukarı... Lastikçinizin tavsiyesine uyun da diyemiyorum çünkü ticari kaygılar devreye giriyor, elindeki kampanyalı aldığı lastiği satmaya çalışıyor, diğerlerini kötülüyor genelde... Karar sizin...

kumhoda r15 e uygun bayagi lastik buldum fiyatida uygun 80-100 ytl civari bircok secenekte var kumho hakkinda bilgisi olan varmi

Geri