Eski VectraB2 CD aracımda 195/65/15 H Bridgestone Potenza GIII kullandım memnun kaldım. Yol tutuşu, sessizliği, konforu güzeldi. Fakat aracı satarken söktüğümde çok fazla taş yarası gördüm şaşırdım. Yuvarlak taşlar bile saplanmıştı lastiğe (1.5 ay kadar kullanmama rağmen). Yeni aracıma lastik alırken Potenza tercih etmedim. Türkiye şartlarına uygun değil diye düşündüm. 1 hafta önce 215 55 16 W Lassa Impetus Sport aldım, fiyatı uygun, yerli üretim, ve bizim şartlarımız için daha uygun diye düşündüm. Potenzadan hiçbir farkını görmedim açıkçası. Aynı şekilde sessiz konforlu yol tutuşu iyi (ani frenlerde ABS'yi devreye sokmayacak kadar iyi). Lastikleri çok araştırdım, çok uyduruk markalar almamak şartı ile gereksiz yere fazla para vermeyin derim, aşağı yukarı hepsi aynı gibi geliyor bana. Çünkü lastik testlerinde yer alan modelleri incelediğimde Kumhonun bir modelini 1. sırada görebiliyorken Michelin aynı listede 10. sırada yer alabiliyor. Markadan çok model önemli ve ayrıca listelerde üst sıralarda yer alan modellerin neredeyse hiçbiri benim baktığım lastikçilerde yer almıyor. Daha çok her markanın standart modelleri var, ve aynı ayarda aşağı yukarı... Lastikçinizin tavsiyesine uyun da diyemiyorum çünkü ticari kaygılar devreye giriyor, elindeki kampanyalı aldığı lastiği satmaya çalışıyor, diğerlerini kötülüyor genelde... Karar sizin...