Astra h Motor lambası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tb8cth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tb8cth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba dün akşam çevre yolundan eve giderken 4 viteste gaza biraz yüklendim motor 5000 devir civarına çıkınca motor lambası yanıp sönmeye başladı. Gaz vermezsem yanmıyordu. Sağa çektim motor sesi bir tuhaf çıkıyordu sanki üç silindirli gibi motoru durdurup tekrar çalıştırdım normale döndü.

Gaz ve fren pedalına basıp kontağı açınca küçük ekranda arıza kodu ECN 13000 yazıyor.

Aracım 2006 twinport Lpg li 58 000 km sorun ne olabilir acaba beni yolda bırakır mı.

Aslında birazda kendimi suçluyorum araba akşama kadar güneşin altında kaldı sonrada daha 1 km gitmeden yarış arabası muamelesi gördü inşallah sıkıntı çıkarmaz.

Bujilere bak bakalım sermaik kısmında kararma yanık kahverengi halka varmı? varsa ateşlemende sorun var bu ya buji yada bobin kaynaklı bobini değişmeden öncede eğer diyorum bujide o karakrma varsa seramiğin dibine bir O-ring lastik sok ve dene olmadı değiş bobini

Aracın lpg de ise ve sadece lpgde bu arızayı veriyorsa lpg enjektörlerinden biri kaçırıyordur(işeme yapıyordur)gaza çok bastığında verir arızayı bir ve ikinci vitesde düşük hızda yakmaz lambayı

Geri