Astra H Klima Sorunu Delirtti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Worth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Worth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 1.3 aracımın klimasını 2 defa yaptırmama rağmen her seferinde bozuldu. Kompressör arızalı dediler tamir ettiler 1 hafta sonra tekrar bozuldu. Kompressör başlığını değiştirdiler yine bozuldu. Şimdide komple yeni kompressör tak diyorlar. Fakat götürdüğüm bazı ustalar klima yolunda tıkanma olabileceğini ve klima bu yüzden zorlanıp bozulabileceğini söylüyorlar sıfır kompressör bile taksam bu tıkanmadan dolayı tekrar arızalanacağını söylüyorlar.. Genelde aracı zorladığım dönemlerde bozuldu klima. Ne yapabilirim bu konuda?

bence sıfır kompresör takın 750 tl delphi marka kafanız rahat olsun
birde komple sistem temizliği artı klima kurutucu tup var 30-40 lira birşey bunuda değiştirin mis gibi olur
bende tamir için kompresör parası harcadım olmadı sıfır kompresör aldım 1500 e patladı :)
tecrübe konuşuyor :)

kompresör bakımı yaparken sistemi komple temizlemeyen ustamı olurmuş, bazen şeytanın avukatlığını yapıyorum bu ustalar (dürüst allah korkusu olanları tenzih ederim) ellerine düşürdüklerine bu tip şeyleri bilerek mi yapıyorlar acaba diyorum, hah bu geldi şunu bir tamir edelim sonrada öbür işi yaparız yolar yollarız mı diyorlar acaba :(

Valla forumlardaki opel beni usta yaptı yorumuna katılıyorum bazen...

Bende anlamadım. Hiç Allah korkusu kalmamış insanlarda. Aracımı tamire götürürken şu arızası var demekten korkuyorum, fırsatçılık yaparlar diye. Bütün ustalar öyledir demiyorum ama kurunun yanında yaşta yanıyor işte. Bi yere gittim geçen, komple klima yolunu temizleyecez, bilmem bir iki işlem daha yapacağız, kopressör sağlammış buna rağmen 1000 TL maliyet çıkardı. Aracın 1 gün kalması gerektiğini söyledi. Artık göz boyamak içinmi dedi, hani bak bir gün kalacak çok işi var gibisinden yoksa gerçekten masraflı bir kaç işlemmi yapacak anlamadım.

işte bu yüzden sadece yetkili servise giderim hep. Arıza neyse onu yaparlar şurayada bir bakalım olayı yok.

Çok sağlam bir usta lazım. Çünkü sorunun ne olduğunu anlamak için arızanın kaynağını bulması gerek.
Her usta farkı söyler çünkü arıza birkaç yerde olabilir.

Kasnakta, Bobinde, Kavramada olabilir.

Şöyle bir durum var sallıyorum. Kasnakta sorun vardır söküp tarken kavramın vidasını sıkmaz gene arıza meydana gelir.

Klima kompresörün tamiri pek yapılmıyor hatta yapılmıyor. Yapılan işlem kasnak kavrama bobindir.

Zaten kompressör arızalı değil. Ne zaman götürsem kasnağı değişiyor sonra ufak tefek bir iki işlem sonra klima çalışıyor. 10 gün sonra yine aynı hale geliyor. 2-3 yere götürdüm kompressör sağlam dediler. Kasnakta arıza var dediler bir keresindede bobini değiştiler. Ama sonuç 1 hafta 10 gün sonra yine aynı.

klimayı tamamen boşaltıp filitresini değişmeyi denedinmi

Geri