Astra h kadran sorunu

dostgarage_tr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2005 model astra h sahibiyim aracımda seyir halinde giderken kadran sıfır a düşüyor arıza lambaları yanıyor 5 sn sonra düzeliyor elektrik kesilmiyor araçta beyinde arıza kodu da yok akü sıfır şarj dinamosunda problem yok sorun nedir başına gelen oldu mu resim de de gösteriyorum

WhatsApp-Image-2020-06-15-at-18.25.2085219c4a6777551a.jpg

Kadranı yerinden sök kart kısmını yanlız dikkat et tiner ve fırça ile temizle sonrasında biraz kurumaya bırak düzelir nem almıştır

Hocam bu durum astra h larda anlık olabiliyor. Ben servise sordum bana cevap olarak akü anlık iletimsizlik yapmış olabilir akü bağlantılarını kontrol etmek lazım dediler. Ya da şarj dinamosuna bakmak lazım dendi. Bana ikisi de mantıklı geldi. bakmanızı öneririm..

akü sıfır şarj dinamosunda problem görülmedi bağlantılarda sorun yok

hocam büyük ihtimal akü kaynaklı. bu tür tabiri caizse antin kuntin şeyleri hepsi elektrik beslemesinden kaynaklanıyor

• Beğen
Tepkiler: denizzined
hocam büyük ihtimal akü kaynaklı. bu tür tabiri caizse antin kuntin şeyleri hepsi elektrik beslemesinden kaynaklanıyor
Katılıyorum, bende 2010 araca sıfır akü almıştım akü yeni olmasına rağmen şarjını ölçtüğümüzde düşük gösteriyordu, daha sonra elektrikçim + kutup başını yenisini taktı ve akü şarjı tam gösterdi ve iletkenlik durumuda daha iyi oldu bir elektrikçiye götürüp önce kutup başlarını yenileyin deneme yanılma yoluyla sonuca varabilirsiniz.

cim modülü gibi geldi bana. direksiyon ile kadran arasındaki kapakları söküp cim modülünün kırmızı fişini söküp takın galiba bir temassızlık var orada.

• Beğen
Tepkiler: denizzined
sorun düzeldi arkadaşlar cim modülü bakımını yaptım düzeldi aklınızda bulunsun :) teşekkürler yorum için

modülü komplemi çıkardınız temizlediniz

komple çıkarttık düzeldi ama sorun yine devam ediyor ara ara yapıyor çok sık olmasa da cim modülüne başka nasıl müdahale ederim

Geri