Astra H Hızlanırken Dalgalanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eberkol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eberkol

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar Astra H 2006 model 1.3 Dizel Njoy aracım var. Sıkıntım şu araç hızlanırken hızla ivmeleniyor ancak 2000 devir civarındaaraba bir anda gazkesmiş gibi hızlanma yavaşlıyor ancak araç hızlanmaya yine devam ediyor sadece biraz daha yavaş hızlanıyor, bu hızlanma yavaşlamasından sonra araç yine eski yüksek hızlanma gücüne yavaş yavaş kavuşuyor bu durum 3. viteste bazen 4. viteste genellikle 5. viteste de nadiren oluyor. Aracı sıkıştırıp her viteste 4000 devir civarına çıkarken herhangi bir sıkıntı yok sadece turbonun ilk devreye girme evresinde görülüyor bu sorun genellikle.

Arkadaşlar daha detay isterseniz atladığım bir yer varsa o kısımlarıda sorun en kısa sürede belirtirim.

Turbo lag olması çok doğal.

öncedende öylemiydi yoksa yeni yeni mi...
ya selenoid ağır çalışıyor yada türbinde çok kurum vardır...

aracı yeni aldım 15 gün oluyor ilk alırken test sürüşünde hiç böyle bir sıkıntı yaratmamıştı, bilgisayara da bağlattık ufak hataları vardı, kızdırma buji hatası falan , aldıktan bir hafta sonra yapmaya başladı. İşlerim çok yoğun vakit bulursam İzmirde güzel bir servis var oraya götüreceğim sonucu buraya yazarım aynı sıkıntısı olan arkadaşlar bir fikir sahibi olur.

o ufak hata kızdırma bujisi vs nelerdi? egr yazılımı olabilir birde eğer her devirde bir dalgalanmalı hızlanma mevcut ise debimetrede yapar birde onun verilerini aşağı çeken manifolt basınc sensorunu, sökün temizleyin birde öyle deneyin zor değil tork vida çıkar eline kıl fırca birazda sıcak su iyice temizle durula tak..dene olmadı dediğim gibi debimetreye bak

turbo basınç valfi arızalı kornanın yanında parça kolay gelsin

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim bir haftadır şehir dışındaydım internete pek girme fırsatım olmadı, Bu pazartesi yada salı aracı servise götüreceğim aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar için sıkıntıyı detaylı açıklarım.

Geri