Astra H Hiz Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abartmayalım arkadaşlar :)

210 :rock

foto113wm5.jpg

1.3 araç ile 210 hız, iyiymiş.:)

Arkadaşlar,bildiğim kadarıyla Astra 1.3 cdti nin torku 200 newtonmetre iken.1.6 benzinli motorun torku 150 newtonmetre dir.
Yani 1.3 cdti nin 200 nm torkluk değeri,1.8 ve 2.0 cc hacmindeki benzinli motorlarla aynı hatta bazılarından yüksektir.
Bu yüksek torkun oluşma nedeni,dizel yakıtın benzinden daha yoğun kıvamlı oluşu ve de commonrail teknolojisidir.
Yüksek torkun avantajları:Yüksek çekiş gücü.Son hızlara rahatlıkla kısa sürelerde ulaşabilme.Ara hızlanmalarda ve yokuşlarda yüksek performans.
Otobandaki yokuşlarda kuzenimin astra h 1.3 cdti sine,1.6 astra f-g-h sahibi arkadaşları yetişemiyorlar.
--------------
Ben astra g 1.6 16 v ile 210 km son hıza ulaşmıştım.1.6 nın 200 km hızı geçebileceğine inanıyorum.Senin araçta son hız limitimi var acaba.

Son düzenleme:
Göksar hocam seen birde aynı yerde benzindeyken dene tüple ilgili olabilir.çok da önemli değil diğer hızlanmaları normal devamlı 180 ile gidilecek bu ülkede çok az zaten.

Göksar hocam seen birde aynı yerde benzindeyken dene tüple ilgili olabilir.çok da önemli değil diğer hızlanmaları normal devamlı 180 ile gidilecek bu ülkede çok az zaten.

Hocam denedim ilk aldğımda da denemiştim...katoloğunda maksimum hız 185 yazınca pek önemsememiştim normal diye düşündüm. Fakat forumda millet 200 lerden kapı açınca dedim benminde mi gariplik var acaba? ama neyse sanırım bi açıklaması yok.

göksar bende 100 hp 1.6 ecotec vectra c1 le en fazla 204 km/h bastım.ama daha giderdi araç.daha önce 1.6 opel motorların 180 km lere çok rahat çıktığını ama daha üst hızlar için sabretmek gerektiğini okumuştum.belki daha uzun bi yolda tekrar deneme yapabilirsin.
ayrıca 1.3 cdti motorla 210 km yapan arkadaşa tebrikler.çünkü 1 önceki aracım 2004 megane 2 1.5 dci 80 hp ile o kadar zorlamama rağmen 200 km nin üzerine çıkamamıştı.en sonunda da zaten turbo haşat oldu.o yüzden turbo dizel araçları yüksek hızda kullanırken 2 kere düşünün derim.hatta bu hızlarda uzun süre devam ederseniz problemlerin turboyla yetinmeyeceğini düşünüyorum.1 yıl dizele bindim ve yaklaşık bu sürede yaklaşık 7 milyar masraf açtı bana.o yüzden dizel kullanan arkadaşlar aman dikkat.

göksar bende 100 hp 1.6 ecotec vectra c1 le en fazla 204 km/h bastım.ama daha giderdi araç.daha önce 1.6 opel motorların 180 km lere çok rahat çıktığını ama daha üst hızlar için sabretmek gerektiğini okumuştum.belki daha uzun bi yolda tekrar deneme yapabilirsin.
ayrıca 1.3 cdti motorla 210 km yapan arkadaşa tebrikler.çünkü 1 önceki aracım 2004 megane 2 1.5 dci 80 hp ile o kadar zorlamama rağmen 200 km nin üzerine çıkamamıştı.en sonunda da zaten turbo haşat oldu.o yüzden turbo dizel araçları yüksek hızda kullanırken 2 kere düşünün derim.hatta bu hızlarda uzun süre devam ederseniz problemlerin turboyla yetinmeyeceğini düşünüyorum.1 yıl dizele bindim ve yaklaşık bu sürede yaklaşık 7 milyar masraf açtı bana.o yüzden dizel kullanan arkadaşlar aman dikkat.

ben zaten 180 de en çok 30 saniye filan kalabiliyorum yol bitiyor çünkü:) bi otoban bulduğumda bide öyle denerim tavsiyen için tşk ediyorum

1.3 cdti 90 bg 190 u buldum otobanda ama mazotu içti tabi dahada zorlamadım:)

Ben Ankara ya giderken 2005 1.6 aracımla kaç gördügümü söylemeyeyim.inanmazsınız zaten:)..bizim garajda bi astra var 0 da 1.3 dizel ve adam taksici.190-200 gördüm dedi..ve araçda 3 kişi varmış...bilmiyorum artık ben onun yalancısıyım.

Arkadaşım bende senin gibi bu dertten muzdariptim hatta neler yapmadım bende astra g var ben 220 gördüm ama eğimli yolda bu son sürat olayı herşeyle alakalı o andaki hava durumuyla rüzgarla, arabanın üstündeki fazla ağırlıklarla, yolcu sayısıyla, lastiklerle motorun kapsamında hava filitresiyle bujiyle bnezinle yağıyla ben hepsini değişip hatta 95 oktandan daha fazla oktanlı benzinle bile denedim 98 oktanmıydı artık 97 oktanmıydı onu hatırlamıyorum bu olayı erzurum eskişehir e giderken denedim düz gördüğüm hemen hemen her düzlükte araba bazen 170 i geçemezken bazen 200 dayanıyordu en son 220 gördüm eskişehire girmeden önce bir eğimli yol vardı orda. ben biraz son sürat hastasıyımdır her uzun yolda kesin bi kaçkere arabayı çok zorlarım. en son erzuruma geldiğimde arabnın 180 üzerine çok zor çıktığını hatta 4 vitesle son hızına gelip 5 e atınca hiç hızda değişme olmadığını gördüm 3 özel ve yetkili servise gittim adamlar test ettiler enjektör temizlemesinden tut dişli yağını değiştim adamlar bana hep dediği abi yemin ederim bu erzurumdaki en seri astralardan arabada hiçbişeynyok diye hatta hızı etkiler diye susturucuları bile değitim baskı balatayı değiştim sonradan istanbula gittim o otobanda araba uçuyordu resmen istanbulda arabamı tanıyamıyorum bursadan istanmbul yolu üzerindeki otobanda 2,0 Alfa Romeo geçemedi daha doğrusu 2 mizde son sürat yavaş yavaş tam geçmeye başlıyordu adam milim milim bir anda önüne araba çıkıyor mecbur arkama giriyordu deli oldu. Bende anladımki rakım da çok fazla etkiliyor bence senin arban çok normal eger bir arkadaşın ben 200 gördüm - 220 gördüm diyorsa aynı tip arabayla sende görürsün korma ancak onun o hızları yaptığı yolda eğimlidir o hızda anlaşılmaz eğim düz yol sanarlar senin 180 takıldığın yolda senin arabanın aynısından olsa oda 180 de takılır sayğılarım yaz yaz elim ağırdı yaw :D

Not: genelde son sürat denemelerimde örnek eskişehir - ankara arası arabayı çok nadir yerde gaz dan ayağımı çekmişimdir hep son sürat geldim hemen hemen hiç gazdan ayağımı çekmedim bayabi arabayı test ettim dediğim gibi kimi yerde 170 e indi kimi yerde 200 - 220 ye çıktı yoldaki eğim çok önemli .

Link : http://www.youtube.com/watch?v=0p9yVxKyRek

Son düzenleme:
Geri