astra h gaz pedalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okan_730
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okan_730

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabam gazı sonradan yiyor ve bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı.bir kaç ustaya sordum gaz ayarı yapalım falan diyorlar ama ne derece doğrudur bilemiyorum.aracı ben ikinci el aldım araca fazla binilmediğinden dolayı yani fazla kullanılmadığından da böyle bi sorun yaparmı?bu sorundan anlayan varsa yardım etsin.şimdiden teşekkürler....

Bende de soyle bir problem var; ornek verecek olursam ayak gaziyla 100 km hizla girdigim rampada arabam 85 km hiza duserken,cruise control ile 100 km sabitledigimde hic bir hiz dususu olmadan rampayi tirmaniyorum.Bunun sebebi nedir? bir problem var midir hersey yolunda midir?

Tesekkurler..

normal tabi, cruise arabayı 100 e sabitliyor. sonuç olarak tüketim göstergesinden bakarsan cruisede iken tüketimin arttığını göreceksin. ama pedalla ayağını sabitlemeyip 100 hızını koruyayım dersen aynı hesap işte daha fazla basman gerekir rampada.

İşte sorun orda daha fazla bassamda hızda kayıplar oluyor,devirde düşüyor..Fakat cruise control;sabit devir ile aynı süratla tırmanıyorum.Haklısın yakıt tüketimini artırıyor.
Pedal ile girdiğimde 4.vitese kadar düştüğüm rampada cruise control ile bazen 6.viteste çıkabiliyorum.
bunun sebebi merak ettim?

Teşekkürler.

Geri