astra h egr valfi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tlgdyrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tlgdyrn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar. şu egr valfi için düşüncelerinizi alabilirmiyim. iptal ettirsek yada temizlesek ne gibi eksileri artıları olur. çünkü ben değiştirmeye biktım. 2 kere egr valfi değişirmi. bir okadarda temizletmişimdir. valfin önüne saçtan conta yapıyolarmış bi faydası olurmu.

slm arkadaşlar. şu egr valfi için düşüncelerinizi alabilirmiyim. iptal ettirsek yada temizlesek ne gibi eksileri artıları olur. çünkü ben değiştirmeye biktım. 2 kere egr valfi değişirmi. bir okadarda temizletmişimdir. valfin önüne saçtan conta yapıyolarmış bi faydası olurmu.

EGR valfini iptal ettirirsen arıza ışığı yanar ve yakıtın artar. En güzeli temizlet ve devam.

Arkadaşım umarım konuyu takip ediyosundur.Bende nette bu konuyu araştırıyom ve farklı görüşler buldum.Yakıtı arttırır yorumuna nerden ulaştın ? Okuduğum yorumda aksine yakıtı arttırmaz aazaltır yazıyodu.Neden olarakta şunu sunmuş egr iptali ile daha az egzost gazı girişi daha fazla hava.Egr nin yararı daha az zararlı gaz açığa çıkmasını sağlamakmış.
Bende şu an egr iptali düşünüyorum ama kafam karışık.

astra h için tech 2 ile iptal edilebiliyor deniyordu ama emin değilim. bu c.tesi buradaki özel servise gidedeğim ilk defa tech 2 warsa onda denetirim bi :)

Bende düşünüyorum iptal etmeyi - gerçi bozulsun diye bekliyordum ama bozulmadı bendeki - , alt devirlerde çok isteksiz oluyor çünkü egr ile araba. Çok yakacağını da sanmıyorum; hava filtresi gibi olur heralde normalde yakıtı azaltır ama o sesi duymak için herkes gaza basar ve çok yakar doğal olarak :) EGR'de de alt devirlerde ivmelenme artınca daha çok gaza basma eğilimi olacağından yakıt artar ama normalde yanma iyileşeceği için düşmesi gerektiğini düşünüyorum ben.

Peki bu valfin calisma ilkesine bagli olarak artacak olan eksoz gazi emisyonlari katalitik konvektorun cabuk dolmasina sebep olmazmi. Birde konu disi olucak ama astra h lerde katalitik konvektor iptali oluyormu?

Birde bu yaziyi buldum yarumlar dogrumudur acaba.

EGR'nin Motor Performansına ve Egzoz Emisyonlarına Etkisi
EGR sistemi kullanılan bir araçta Şekil 11'de gösterildiği gibi emme manifolduna uygulanan egzoz gazı miktarının CO, HC. ve NOx miktarı nasıl değiştirdiği görülmektedir (2).
Egzoz gazı resirkülasyonunun(EGR) iki etkisi bulunmaktadır.
1. Silindir içine geri dönen egzoz gazlan yanma sonu sıcaklığını düşürür.
2. İçeri giren taze H/Y miktarını azaltır.
Emme manifoldunagiren H/Y karışımına direkt olarak etki eden bu egzoz gazları motor gücünü ve NOx miktarım düşürmektedir ve de özgü! yakıt tüketimini artırmaktadır. EGR'nin değişik araç hızlarına bağlı olarak değişimi Şekil 12'de gösterilmiştir. Gaz kelebek açıklık miktarı arttıkça buna bağlı olarak araç hızı artmaktadır araç hızınınartmasına bağlı olarak yapılan EGR miktarında bir artış görülmektedir. Düşük araç hızlarında ve rölanti çalışmasında EGR olmaz (2).

merhabalar, benim aracım astra g twinport motorlu yani astra h lerle aynı motor. xep motor deniyor. ben de iptal ettrmek için yetkili servise gittim ancak eskileri gibi tech2 cihazıyla iptal edilemiyormuş.

astra g de egr iptal eden oldumu arkadaşlar bi çok konuya yazdım ama hiç cevap yok

Geçen gün muhabbeti geçti.Astra h 105hp egr valfi var sonradan çıkan astra h 115hplerde egre valfi yokmus 115hp olmasının sebebide egr valfiymiş opel servisinden bir arkadasım söledi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.İptal edilebiliyormus opellerin kronik hastalıklarından biri demişti.

ne egr mis bu yav basina gelmeyen yok galiba bende varim tabiki..

Geri