Astra H easytronic baskı balata dağiştirdim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

daukan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün opel yetkili servisinde baskı balatayı değiştirdim.
Fiyat 1500 TL idi. Ancak aracım üç yaşını doldurduğu için %25 indirimle 1200 TL ye düştü fiyat.
Bugün faturayı görünce şaşırdım. Bilye değişmesi gerekmediğinden değiştirmemişler. Ayrıca yağ müşiri ve yazılım güncelleme yaptılar bunlar garantiden opel (Bizdensin dediler) yapıyormuş.
SONUÇTA FİYAT 850 TL. En azından aklımda problem olurmu diye bir soru işareti kalmadı yetkilide yaptırdım.

NOT: Arkadaşlar benim araç 2005 ve kampanya varmış servise anahtar yaptırmaya gitmiştim önceden ve yetkili servis müsait bir zamanda getirirsek yağ müşirini garantiden değiştireceklerini söylemişti. Nitekim bugün değişti. Arkadaşların bilgisine 2005 model olup değiştirmeyenler bi servise yağ müşiri için uğrasın...

Easytronic şanzımanı baskı balatası nasıl bitik duruma geliyor bilgi verirmisiniz acaba kullanıcı hatası ile alakalı bir konumu yoksa belli bir km veya kullanım zamanımı var bu tip şanzımanın.

Kardeş Araç kalkışta titreme yapıyordu bazen bende araştırdım baskı balatadan olacağını öğrendim.
Aracım 80.000km de. en son yetkili servisin söylediğini yazıyorum "abi biz gittiği yere kadar gitsin diyoruz." dedi. bunu söyledikten iki hafta sonra aracın arıza lambası yandı.
dikkat etmek lazım araç easytronic olduğu zaman seni yolda bile bırakabilir olur olmadık yerde. allahtan ben yokda kalmadan hallettim.
senin araçtada kalkışta silkeleme varsa bi baktır derim..

iyi para varmişsin baskı balataya zannediyorum aynı marka (luk) baskı balatayı 600 e dışarıda takarlar..

Kardeş öylede 600 bilyesiz fiyat. ayrıca araç easytronic olduğundan biraz çekindim. tanıdık tamirciler bana şunu söyledi.
"sorarsan hiçbir usta değiştiremem demez hiç yapmamış olsa dahi."
birkaç da triptonic macerası duydum arabayı usta öyle bozmuş ki servis dahi düzeltememiş aracı manuele çevirmişler vs.
üç beş fazla vereyim kafam rahat olsun dedim...

Ucuzunu pahalısını arama arkadaşım servisten şaşma derim ben.

Doğru yapmışsın, böyle çetrefilli işlerde servisten şaşma. Adamların elinden seninki gibi 100 tane geçmiş oluyor. Yaptıkları iş de garantili.

Geri