Astra H Easytronic aracım çalışmıyor

semia

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
7,097
Tepki puanı
3
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Büyük ihtimal akü. Zaten ilk yapacakları şey de akü voltajını ölçmek olacaktır.
Fren pedalının sertleşmesinin arızayla bir ilgisi yok. Motor çalışmadığında bir-iki kez bastıktan sonra fren pedalı sertleşir zaten.
artı fren müşürü arada bir sapıtabiliyor nem soğuk ;) 5 gün yatan aracda aynen akü olma ihtimali yüksek.Bu akü bozuk anlamına gelmez araç bir yerden boşatabilir astra h ların hastalığı bende vardı
 

cagatay87

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
229
Tepki puanı
1
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
İyi geceler arkadaşlar. Dün geceden beri araştırmama rağmen çözüm önerisi olan bir başlık bulamadım.
Askerde olduğumdan tam anlatamayabilirim. 4-5 günlüğüne araba evin önünde yatıyordu, sonra sabah eşim arabayı çalıştırmaya çalıştığında fren pedalinin sertleştiğini söyledi ( 1 cm kadar anca basabiliyormuş ) ve kontağın dönmesine rağmen ne o "gıygıygıy" sesi geliyormuş ne de çalıştırabiliyormuş. Teyp farlar tam teşekküllü çalışıyor aküsel b sıkıntısı yok gibi. Ekranda da F arızası çıkıyormuş dedi ama anlayamadım onu. Sıkıntının çözümü için yapabileceğim ya da eşime yaptırabileceğim birşey var mıdır? Neden olur bu ? o 4-5 gün yatmasından önce de yıllık bakımını yaptırmıştım ve kendim kullandım haftasonu için hiçbir sıkıntısı yoktu.

Ekleme: Araba 2005 model benzinli. Son bakım 79binde yapıldı. 70bin bakımını daha önce yaptırmıştım.
Bu sorunu yaşadığınızda şanzuman kotnrol mödülüne küçük bir çekiç yada orta boy bir tornavida arkası ile bir kaç kez tıklayın.Tekrar kontağı açıp kaoatın.Durumla ilgili bir geri bildirimde bulunun lütfen.
 

arif06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ocak 2013
Mesajlar
1,290
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Takviye yapmamıza rağmen çalıştıramadık yine de. Servisi aradığımda marş dinamosunda sorun olabileceğini söylediler. Yedek anahtarı kullanıyorsa immobilizer sorunu yüzünden de olabileceğini çekiciyle servise götürmemi istediler de şimdilik kalcak mecburen. Haftasonu gidebilirsem sorun çözüldüğünde sebebiyle birlikte yazarım (inşallah) :D

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 16:52 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 16:50 ----------

Bu arada eğerki aküyü değiştirirseniz Amperi bir yüksek olanı alın. Mesela bendeki orjinal 50A idi ve 60A taktık. Sizin orjinal 60A ise takacağınız 70A olabilir.

Bunu da aklımda tutayım da, önereceğiniz akü markası var mı ? Yoksa mutlu idi önceki aküsü (2 yıl önce aldığım arkadaş sıfır taktırıp vermişti) yine aynı marka alayım mı ?

O zaman öncelik marş motoruna baktırın. Akü olarak ben Varta almıştım. Mutludan 10tl daha pahalı idi o kadar.

Samsung Galaxy S4 Miniden Gönderildi.
 
Üst