Astra H dizel otomatik ve civic premium otomatik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bagaj sorunsa civic derim... değilse astra hb... ikisi de pişman etmeyecek bir araç bence...

Ben olsam Astra'yı tercih ederdim. 2011 Honda civic easytronic ile bu sene 1000 km civarı yol yaptım. Artıları: Kullanımı çok rahat, sessiz, konforlu bir araç. Eksileri: İçeriye giren teker sesi, kısmen fazla bulduğum yakıt tüketimi (bendeki 2.0 Vectra'lar kadar benzin yakıyor), performans bana zayıf geldi, uzun yolda gaza biraz yüklenince hemen vites küçültmeler başlıyor. Japon arabalarında kullanılan mekanik aksam çok dayanıklı ama easytronic veya tam otomatik şanzumanları arıza yaptımı tamir aşamasında yandın demektir. Astra malüm, Honda'ya oranla daha kemikli bir araç, dizel olması büyük avantaj, şanzumanları ve mekanik aksamı eskisi gibi sorunlu değil. Parça fiyatlarını araştırmakta fayda var, yetkili servis bakım fiyatlarını birbirine yakın diye duydum.

Baslıkta Astra H demissiniz ancak J kasa soruyorsunuz sanırım

Astra'nın modeli yazılırken küçük bir klavye hatası olmuş, sanırım doğrusu 2010-2011 olacaktı.

Astra j'de easytronic şanzıman yokki zaten.Bahsedilen araç astra h :)

Ben 1.6 sedan Easy'yi 25 bin km kullandım. 1den 2ye geçerken sarsıntının dışında pek şikayetim olmadı. Ama performans yokuş yukarı 0..

dizelde sarsıntının daha çok olacağını düşünüyorum. 2 aracıda test etmek önemli ;)

1,5 ay oldu astramı alalı, gayet memnunum bende eşimi düşünerek aldım ve iyi bir tercih yapmışım yokuşta kaydırmıyor, ilk hızlanma haricinde performansı korkulduğu gibi değil özellikle sport tuşunda çok iyi hızlanıyor. Şanzumanında hiç sorun yaşamadım umarımda yaşamam. Yakıt ve kalite fiyt olarak tavsiye ederim, tabiki iki aracıda test ettikten sonra son kararınızı öyle verin.

ben kullanmıştım pek tat vermedi. tabi tercih meselesi ve beklentiye baglı.

1.6 vectra dan sonra bana ucak gibi geldi. Torku sırtında hissetmek güzel. Tabiki tercih ve beklenti meselesi. Şu bir gerçek kötülendiginden çok çok daha iyi. Bu fiyata ismi önde giden diğer markaların araçlarını yine böyle donanımlı almak hayal.

Dizel araçların hiç bir artısı kalmadı benzin fiyatına yaklaştı birde Honda daha sorunsuz bir araç otomatik vites işini adamlar güzel yapıyor ben olsa direk Honda alır işkence ederek binerim :D

Geri