astra h deki bazi özelikler bende olmuyo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aracın camları içinnn düğmeye basılı tutarak kapı kolundaki düğmelerden aç veee daha sonraaa kapıları kapatma tuşuna basarak kapamayı dene devreye girecektirrr

olmaması durumundaa aynı uygulamayı 2 sefer dene bencee bu sefer olacaktırrr aynı sorunn başak bi astrada da yaşamıştımm o şekilde uyguladığımız zmaan camlar acılıp kapanıorrr :D

Geçen benzeri bi şikayet okumuştum sizlerle paylaşayım..
OPEL Astra Cosmo'nun Ekipmanları Eksik Veya Çalışmıyor Sn.Hede Hödö[13 Ocak 2009, 09:00]
22.12.2008 tarihinde Opel Erdemir/ Avcılar-İstanbul şubesinden Opel Astra Cosmo marka bir araba satın aldım. Aracın özelliklerinin katalogda yazanlar ile uyumlu olmadığını tespit ettim. İşte tespit ettiğim aksaklıklar:

1. Emniyet kemer ışığı ikaz lambası yok
2. Mekanik ve elektronik hırsız elektronik kilidi yok.
3. Önde park sensörü yok.
4. Arka cam ısıtıcı çok ısındığında otomatik olarak devreden çıkmıyor.
5. Ön far tazyikli yıkama sistemi katalogda olmasına rağmen benim aracımda yok.
6. Arabada aktif kafalık katalogda görünmesine rağmen mevcut değil.

08.01.2009 tarihinde Opel Erdemir' e uğradım önce problemlerin halledileceğini söylediler daha sonra olumsuz cevap verdiler. Şaşkın durumdayım bana kataloglarda yazan ürün değil kusurlu bir ürün satıldığı düşüncesindeyim.

Opel gibi ciddi bir firmanın müşterilerini aldatıyor olması mümkün olmadığına göre çok ciddi bir yanlışın yapıldığı ve benim de mağdur edildiğim kanaatindeyim. Mağduriyetimin giderilmesini Opel' den rica ediyorum.**

Opelin Cevap:
Sayın Yetkili,

Öncelikle Sayın Hede Hödönün başvurusunu firmamıza ilettiğiniz için teşekkür ederiz.

22/12/2008 tarihinde Erdemir Yetkili Bayiimizden müşterimize satılan konu araç ile ilgili olarak müşterimizin talep etmiş olduğu bilgiler aşağıdaki gibidir.

Emniyet kemer ışığı ikaz lambası özelliği sonradan araçlara takılamamaktadır.Mekanik ve elektronik hırsız elektronik kilidi araç özelliğinde mevcut değildir.Sadece Cosmo modelinde arka park sensörü bulunmaktadır.Arka cam ısıtıcı, panelde ışık yansada camın buharı kuruduğunda sistem kendini devre dışı bırakmaktadır.Ön far tazikli yıkama sistemi araç özelliğinde mevcut değildir, aktif kafalık özelliği araçta mevcuttur.

Müşterimize 13.01.2009 tarihinde konu ile ilgili detaylı şekilde bilgilendirme yapılmıştır.

Konuyu bu şekilde bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

General Motors Türkiye Ltd. Şti.
Müşteri Hizmetleri

a.gif

Opel Astra Sürücü El Kitabı; 3. yaprak :
Sembollerin anlamları:
> Sonraki sayfayı okumaya devam edin.
* Bu yıldız, ilgili özelliğin bütün araçlarda olmadığını belirtir (model farklılıkları, motor opsiyonları, ülkelere özgü modeller, seçime bağlı donanım, orjinal Opel parça ve aksesuarları)

Arka kapak yazısı:
(...)
Bu sürücü el kitabındaki tüm veriler ve resimler aşağıda tarihi belirtilen baskı anındaki mevcut bilgilere dayanmaktadır. Bu el kitabındaki verilere ve resimlere karşın araçların teknik, donanım ve form olarak değiştirilmesi, aynı zamanda sürücü el kitabında değişikliklerin yapılması hakkı ADAM OPEL GmbH tarafından saklı tutulmuştur.

------------------------------------------------

Bunlar, aracın donanım seviyesini sürücü el kitabından öğrenmemiz gerektiğini, sürücü el kitabının aksesuar olarak yüzde yüz gerçek bilgileri yansıtmayacağını bizzat sürücü el kitabından öğrendiğimiz bilgiler..

Gelgelelim.. ön far tazyikli yıkama nasıl olmaz, Cosmo'lar standart olarak Xenon'lu değil mi? Her Xenon'da far yıkama olması gerekmiyor mu?

Eğer xenon varsa far yıkamasının olması zorunlu diye biliyorum. O zaman her cosmo xenonlu değil.

Bazı servisler işgüzarlık yapabiliyorlar Adam müşterinin birine (astra H enjoy alıyordu) yanımda isterseniz xenon far takabiliriz demiştir.Bende dayanamayıp peki xenonu taktın ama yasa gereği xenon far olan araçlarda otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama olmak zorunda dedim bunuda yapıyormusunuz ?dediğimde
HIK MIK dedi kaldı eleman..
Yok onu yapmıyoruz dedi sonunda ama 400 tl istemesini de biliyor. Madem para alıyorsun yapıyorsan adam gibi yap ederi neyse onuda iste işine gelen yaptırsın işine gelmeyen yaptırmasın Hep insanların parasını al hemde hizmet verme olacak iş değil..

Geri