Astra G'ye aldığımız tavan aydınlatması sorunu

onur_vectra_a

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşımın Astra G sine harita ışıklı aşağıda resmini görebileceğiniz tavan aydınlatmasından aldık. Karşılık soketi parça ile birlikte gelmediğinden Konya Sokak'ta soket yaptırdık. Elektrikçide bağlantısını yaptı fakat harita ışıkları çalışmıyor. Sadece kapı açıkken yanması gereken 2 ampüllü kısmı yanıyor. Düğme ile çalıştırılan harita lambaları çalışmıyor. Çok araştırdık ama çözüm bulamadık.
Parça budur. Alarm sensörlü ve mikrofonlu. Ama bizim istediğimiz harita lambalarının yanması :)

Yardımlarınızı bekliyoruz :)

harita lambaları kontak açıkken yanar normal bağlantıda. siz nasıl bağlantı yaptınız bilemiyorum.
burdaki resime göre bilgisayar ekranına göre baktığımızda sağdan sola doğru sıralarsak 1-2-3-4-5-6-7-8-9 tana uç var. 1,2,8 ve 9 numaralı uçları kullanacaksınız aşağıda devreside var umarım istediğiniz olur.

ec41c326.jpg

cb2d3f0e.jpg

ben bir konuda detaylı anlatmıştım. :) ama hangisinde .....

yanlış hatırlamıyorsam kontak ve farlar açıkken sadece yanıyordu

harita lambaları kontak açıkken yanar normal bağlantıda. siz nasıl bağlantı yaptınız bilemiyorum.
burdaki resime göre bilgisayar ekranına göre baktığımızda sağdan sola doğru sıralarsak 1-2-3-4-5-6-7-8-9 tana uç var. 1,2,8 ve 9 numaralı uçları kullanacaksınız aşağıda devreside var umarım istediğiniz olur.

Açıklama ve fotoğraflar için çok teşekkürler. Çıktısını alıp bugün elektrikçiye götürcez. Yanlış hatırlamıyorsam 4 uç yerine 3 uç bağladı usta. Sorun ondan sanırım. Her ustanın bir bilmişlik inadı oluyor ya böyle durumlarda :)

yanlış hatırlamıyorsam kontak ve farlar açıkken sadece yanıyordu

Sanırım doğru hatta ingiliz forumlarında : harita lambaları yanarken kapıyı açarsınız. Harita lambaları söner diger iki lamba yanar diyorlar. :) 4 ü aynı anda yanmazmış. Hiç bir şekilde 4 ü aynı anda yakabilme ihtimali yok mu anlamadım. Far anahtarını çekerek normal iç aydınlatma olan 2 ampülü de yakabiliyor olmamız lazım. Bakalım bugün görücez inşallah. Cevap için teşekkürler ayrıca :)

sizin yapacağınız bağlantı orjinal bağlantı olmayacağı için hangi durumda hangi lambayı yakmak istemeniz size kalmış. kısacası vereceğiniz artı ucu hem harita lambalarına hemde kapı açlınca yanan lambaların artısına verip ikisinin şase bağlantısınıda yaparsanız kapı açılınca 4 ü birden yanar. bende aldım aynı iç aydınlatma lambasından gelince bende kendi astrama takacağım. kolay gelsin...

Elektronik devre oldugu işin 4ü birden yanmaz. Ha illa yakmak istiyorsan duydan o duya pach atılır yine yakılır.
Düğmeler için tavana kontak voltajı çekmen gerek.

Geri