LPG gereksiz bence.Size şunu söyleyebilirimki,istediğiniz araca istediğiniz lpg sistemini taktırın.( Çok yüksek fiyatlı çok kaliteli 2.5 3 mılyarlık sistemleri bilmiyorum). Yİnede bişey farketmiyor.Aracın dengesini bozuyor.Sizin aracınız tahminen sakin kullanımda 40 kuruş civarı yakıyordur.2.0 cc 155 hp bir araca göre hiçbirşey. 85 hp 1.6 araçla,lpgde kmde 400 yakıyorum.Ben napıcam arabaya benzın döküp yakmam lazım ?
astra GSI lar, sehir icinde basmadan kullanirsan 8-9 litreden fazla yakmiyor. ben Istanbulda kullaniyor ve günlük köprü trafigine girdigimde yazlari 9 kislari 10 litre yakiyordum.
uzun yolda 7 litrenin altina bile düsersin, ve bu degeri 1,6 litre arac bile zor görür.
senin arac LPG de 40 kurus yakiyorsa, benzinli kullanimda ne yakar tahmin bile etmek istemiyorum.
bısey olmaz ya.ne tuplu araclar canavar gıbı.bısey oldugu yok.alakasız bınılır bence
can güvenliginide hesaba katmani tavsiye ederim.
söyle bir hesap yapalim:
düzgün bir sirali sistem 1500 lira
sen simdi bu paranin nakit olarak cebinde oldugunu farz et. (artik 12 ay taksitlede satiyorlar sistemi ama, farz edelim)
bugün itibari ile, 95 oktan 3,95, LPG de 2,27. arasindaki fark 1,68 lira
1 Litre benzin ile 1 Litre LPG ile ayni yolu yapma sansin yok ama ayni yol yaptigini farz edelim.
ayda iki kere 30 litre yakit aldigini farz edelim.
simdi basliyalim hesaba
30x3,95 = 118,5
30x68,1 = 68,1
kar = 50,4
ayda iki kere benzin aldigini farz ettik 50,4 x 2 = 100,8
bu parayi 1500 liraya taktirdigimiz sistemden düsersek 15 ay sonra. senin taktirmis oldugun LPG sistemini amorti etmis olursun.
bu arada bu 1500 lirayi yastik altinda tutun, faize yatirmadin, bir iste kullanmadigini farz ediyoruz tekrardan
diger bir hesapta
aracin 10 litre yaktiginida farz edelim, ayda 600 km yaptin (üsteki hesaba göre) 15x600 = 9000 km yapmis olman gerekiyor ki, sen bu sistemi amorti ediceksin
bu arada kapali otoparka giremiceksin, bagajinda extradan yük olucak, yeni sistemli LPG sistemlerinde arac ilk basta Benzinle calistigi icin, benzinde tüketiceksin, muainede extradan sizdirmazlik raporu alicaksin, aracin bakimi yaninda extradan LPG bakimi ve ayarlari yapilcak, LPG dolayli yollardan aracina zarar vericek (aracin eski oldugu icin daha fazla yipranicak) aracinda extradan bir agirlik tasicaksin vs vs vs (simdilik bunlar geldi aklima)
bunlari göze aliyosan ve ben LPG gecicem diyorsan, karar yine senin.