• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

ASTRA G YOL BİLGİSAYARI SOKETLERİ İLE İLGİLİ YARDIM.

exixiz39

Kayıtlı Kullanıcı
39-Kırklareli
Öncelikle merhaba 2001 elegance aracın 12 pin olan ekranını 32 pin türkçe yol bilgisayarı ile değiştirdik.
WhatsApp Image 2023-07-17 at 21.42.51.webp

Menzil, ortalama yakıt gibi bilgileri beyinden aldık son bir işimiz kaldı o da sensörler olabildiğince orjinal bir iş çıkarmak için sizden yardım istiyorum gelelim soruma.

G kasa araçların yol bilgisayarı sensörleri orjinalde şaseyi nereden alıyor tam olarak orjinale yatkın yapmak istiyorum ekrandan + kabloları çektim. geriye tek şaseleri sensörlere vermek kaldı istesem en yakın bir yerden çekerim pek tabi ama orjinal olsun istiyorum inşallah bilen biri çıkar

Fotoğraf örnektir.

269968947_10158605272073775_7933561628624735175_n.webp

• Sevdim
Tepkiler: Hepgel
Değişimi nasıl yaptınız?

Öncelikle merhaba 2001 elegance aracın 12 pin olan ekranını 32 pin türkçe yol bilgisayarı ile değiştirdik.
Ekli dosyayı görüntüle 30622

Menzil, ortalama yakıt gibi bilgileri beyinden aldık son bir işimiz kaldı o da sensörler olabildiğince orjinal bir iş çıkarmak için sizden yardım istiyorum gelelim soruma.

G kasa araçların yol bilgisayarı sensörleri orjinalde şaseyi nereden alıyor tam olarak orjinale yatkın yapmak istiyorum ekrandan + kabloları çektim. geriye tek şaseleri sensörlere vermek kaldı istesem en yakın bir yerden çekerim pek tabi ama orjinal olsun istiyorum inşallah bilen biri çıkar

Fotoğraf örnektir.

Ekli dosyayı görüntüle 30623
Nasıl yapılıyor nereden kimden yaptırabiliriz hocam ?

hocam iyi akşamlar bu uygulama 1.4 classic modele de olurmu benim aracımda 12pin sadece saat-tarih ve radyo bilgilerini gösteriyor

Akünün altında motor beynine giden bir kablo görmüştüm.Ordan alabilirsiniz hocam.

Araştırmalarımıza göre;

Tüm sensörleri TEK noktadan şasele (star ground)
Yani:
  • her sensörü farklı yere bağlama
  • tek bir noktaya getir
👉 En doğru ve temiz çözüm:
  1. Gösterge paneli şasesinden al (en pratik OEM)
  2. veya
  3. Araç içi ana şase noktalarından (G noktası) tek noktadan dağıt

Eğer işi %100 fabrika gibi yapmak istiyorsan:

👉 Multimetre ile şunu kontrol et:
  • Gösterge şasesi ile seçtiğin şase noktası arasında volt farkı = 0 olmalı

Aksini yapmanız durumunda sensörler doğru bilgi vermeye bilirmiş. Aynı zaman opel de elektrik aksam genel olarak sıkıntı çıkarabilir bu durumda, bağlantılarınızı dikkatli yapmanızı öneririz.

Geri