• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra G Yağ Yakma

MustafaYılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Merhabalar öncelikle iyi forumlar
2000 model Astra G 1.6 CD Benzin/LPG Elektronik gaz pedallı X16 Motor kodlu Araca sahibim konu ise şu şekilde bu aracı yeraltı otoparkında motoru tamamen geceden kalma soğuk olmasına ve zemin tamami ile düz olmasına rağmen yağ çubuğunda yağ yoktu ve bu araca biz iki litre kadar yağ ekledik yola çıktığımda dizel aracın ambaleye kalkmasındaki duman gibi fazla bir şekilde mavi duman atmaya başladı ve otobanda 4 şeritli yolu tamami ile kapatacak şekilde bir duman atması oldu 1 gün mecburiyetten bu şekilde kullanıldı ardından ise shell benzinlikte fazla yağ çekimi yaptırdım ve eklediğim 2lt den daha fazla yağ çekilde ve normal seviyesine ulaştı ara ara kontrollerini sağladım ama şuanda egzozdan duman atması çok nadir 30 gün aktif olarak kullanıyosam ilk çalıştırmalar vs her durum dahil sadece 1 kere duman attığına rastladım harici olarak ara ara sürüş halinde lpg ve yağ kokusu geliyor. her tamirci farklı bir şey söylüyor alt bloğun sağlam olduğuna inanıyorum çünkü üst hava giriş boru kelebeğinin oralar ve arka taraflar yağ olmuş tahminimce üst kapaktan keçeler yada contalar eğerki başına böyle bir sorun gelen varsa bilgi verebilirmi özellikle üst kapaktan kaynaklı yağ yakma durumu olan yada başına gelen.

(aracın yağını çubukta görmeme gibi bir durum yok diyecek arkadaşlar için 4 kişi baktı içlerindede yıllarca astra f ve g kasa kullanıcısı vardı ve biz kimseye inandıramıyoruz yağ olduğunu)
(yağ yakmasına rağmen fazla yağ ile binmemde bir hata ama ameliyat öncelikli hastam olduğundan mecburi kullandım)

Sizden ricam kırıcı olmadan yargılamadan böyle üst kapaktan kaynaklı yağ yakma sorunu olanlar yazarsa sevinirim
Araç LPG li ve yüksek devirlerdeki NORMAL olarak eksilttiği yağdan fazlasını eksiltmekte
İyi Forumlar

Geri