Astra G Yağ Ölçümü Yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Favorite
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Favorite

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımı sabah hiç çalıştırmadan yağ ölçümü yapmıştım bilumum çubuğunun en altında gösteriyordu yani 1 lt civarı yağ istiyordu aracı çalıştırdım benzinlikten 1 lt yağ aldım yağı motora koymadan önce bir daha ölçeyim dedim bu kezde bilumum çubuğun en üstünde gösteriyordu anlamadım sorun ne 30-40 dakika bekledim tekrar ölçtüm yine tam gösterdi iki ölçümüde düz zeminde yaptım bu kafamı karıştırdı bu konuda bilgisi olanlara ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim ilginize.

Son düzenleme:
motor sogukken sabah ölçersen saglıklı değer elde edersin.motor sıcakken de stop ettikten sonra bi 10 dk bekleyip ölçersen yağ kartere süzülmüş olur yıne saglıklı deger elde edersin..tabi her ölçümde zemın düz oolmak zorunda;) snın sorununu anlayamadım aslında ben,aldıgın yagı ekledın mı eklemedın mı..
ekledıysen cubugun üstünde göstermesi normal zaten 4 aralık var yaklasık 1 lt yapar..eklemedıysen her ölçümde farklı cıkması anormal..cubugu yerıne ıyı oturtugundan emın ol dıyecem baska bişey gelmıyor aklıma!!

keşke yağ eklemek yerine tam boşalttırıp tekrar sıfırlasaydın.

Arkadaşlar almış olduğum 1 litrelik yağı açmadım yani hiç yağ eklemeden denedim.

Son düzenleme:
Güncel

araba çalıştıktan sonra daha fazla yağ göstermesi imkansız gibi bişey.. acaba senmi bi yanlışlık yaptın..
yağı koymadan aynı işlemi bi daha tekrarla derim ben..

Evet kardeş bende onu çözemedim defalarca denedim hiç çalışmamış durumda en altta gösteriyordu zemin düzdü benzinliğe gittim geldim tam görünüyordu sonra tekrar denedim yine tam çözemedim bu nasıl oluyor. Cevap için teşekkürler.

Yokmu bilgisi olan

yağ ölçümünü 3 saat sonra tekrar yaptım tam gösteriyor bu ne iştir yaa off

ilk ölcümü yaptiginizda araba düz konumdamiydi yoksa hafif egimli bir yoldamiydi?

Geri