98 model (Atiker) LPG li astra g aracım devamlı su eksiltiyor. Bundan 6 ay önce serviste devirdaim pompası çok az su damlatıyor demişlerdi. Ama o ara su eksiltmiyordu desem yeridir. Dolayısıyla devirdaimi o zaman değiştirmemiştim Ta ki son 2 aydır çok fazla su eksiltmeye başlayana kadar. Devirdaimi değiştirdik. Ama su eksiltme devam ediyor. Lpg kitinin olduğunu tahmin ettiğim bir boruda ve radyatörün sağ tarafına bağlanan kalın boruda ıslaklık var. Buralardan kaçırıyordur diye düşündüm. Yani ıslaklık olduğuna göre az ya da çok mutlaka buralardan su kaçırıyor. Ancak forumda biraz araştırma yapınca anladım ki kaloriferden de kaçırıyor olabilir. Çünkü geçen hafta 100-120 km yol yaptım, ön camdaki buğu beni delirtti desem yeridir. Aşırı buğu olması kaloriferden kaynaklandığı anlamına gelir diyenler var. Ancak kafama takılan yazın da su eksiltme sorunu vardı. Yani kalorifer içeriye sıcak versin ya da vermesin sızıntı var sa yaz kış farketmez, kaçırır mı? Yoksa sadece sıcak üflediği zaman mı kaçırır?
Bir de sizin öneriniz nedir bu durumda?
Bir de sizin öneriniz nedir bu durumda?