Astra G Salinim-yaylanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dnanor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dnanor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2000 model astra aracımı genelde şehir içi kullandığım için bu gün fark ettiğim bir olay oldu.65 km lik virajlı ve bol rampalı bir yere gittim ve döndüm.ama resmen baş dönmesi ve mide bulantısı içinde kaldım.eşim 3 defa (özür dileyerek yazıyorum) istifra etti.
Araç resmen beşik gibi sallandı durdu.Sanki fırtınaya tutulmuş bir kayık gibiydi yaaa.virajlarda,frenlemelerede yollardaki kasis ve tümseklerde sallandıd da sallandı.
ya daha önce tipo vardı.hiç bukadar sallanmaya şahit olmadım.
Bu araçların orjinali mi böyle,yoksa bir sorun mu var acaba.şayet sorunlu ise öneriniz nedir?

amortisörleri kontrol ettir

tam tersine opellerin süspansiyonu serttir ve asfalt yollarda çok iyi performans sağlar.senin aracın amartisörlerinde problem olabilir

tam tersine opellerin süspansiyonu serttir ve asfalt yollarda çok iyi performans sağlar.senin aracın amartisörlerinde problem olabilir

Astranınki diğerleriyle karşılaştırınca sert gerçektende

sadece amortisör değişimi yeterli olurmu?yoksa başka ıvır zıvırda gerekirmi?

valla benim amortisörler çok sert...çukura girince sanki araç 10 yaşında gibi takur tukur ses geliyor...lastiklerden ve sert amartisörden oldugunu söylediler.

amortisorler basta olmak üzere viraj demiri ve bağlantıları rot başları ve kolları Z rotlar mutlaka gözden geçirilmeli

valla benim amortisörler çok sert...çukura girince sanki araç 10 yaşında gibi takur tukur ses geliyor...lastiklerden ve sert amartisörden oldugunu söylediler.

Haklısın. H, G'ye göre bariz daha sert... Bende G'den H'ye geçince yuh demiştim, takur tukur gidicez...

siz bide beni dusunun..astra h ın standart amortisorlerinin uzerine 4.5 luk spor koni yay taktım.. araba kulce gbi hiç kımıldamıyor... ama her viraja korkmadan griyorum.. nasıl griyosam aynı cizgide cıkıyorumm...

arkadaşlar çok bu sertlik yumuşaklık kavramını neye göre yorumluyorsunuz acaba.bir açıklama lütfenn

Geri